FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 06/02/2016

Jan Margarit es proclama campió del món júnior a la Caspolada

Raquetes de neu

La localitat de Vezza d’Oglio (Itàlia) ha acollit aquest dissabte el Campionat del Món de Raquetes de Neu, en el marc de la Caspolada al Chiaro di Luna.  La prova no competitiva ha supertat els 3.000 inscrits, mentre que la cursa vàlida per el campionat mundial l’han corregut més de 100 atletes, representant a 12 països, entre els que ha estat Catalunya.

La Selecció Catalana de Raquetes de Neu de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha competit amb tots els seus atletes: Gabriel Crosas (Centre Excursionista de Torelló), Sílvia Leal (Centre Excursionista Pontsicà), Jordi Uró (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà), Rosa Valls (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà), Ragna Debats (Club Esportiu de Muntanya La Cameta Coixa), Jan Margarit (Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà), Marc Traserra (Club Excursionista Voltregranès ARS), i el propi seleccionador Just Sociats (Centre Excursionista de Terrassa).

Jan Margarit s’ha proclamat campió del món en categoria júnior, amb un temps de 24 minuts i 47 segons, en la seva primera participació en uns mundials. El català ha protagonitzat una emotiva arribada creuant amb l’estelada la línia de meta, i explica: “Molt content amb la victòria. He fet una sortida molt conservadora. A la primera part de la cursa portava per davant al Just, Marc i Gabriel. Entre el quilòmetre dos i tres m’he anat distanciant dels companys i m’he posat quart de la general. No m’esperava una cursa tan ràpida i m’ha beneficiat. M’he sentit molt bé”. El seu company de selecció i de categoria, Marc Traserra, ha realitzat també una gran cursa i ha entrat en segona posició, aconseguint el subcampionant.

En categoria absoluta masculina, el tres catalans han entrat en el top 10. Just Sociats ha sigut 6è; Gabriel Crosas 8è; i Jordi Uró 9è. El guanyador ha sigut Stephane Ricard. El seleccionador català, Just Sociats, comenta: “Ha sigut una cursa molt ràpida, amb neu artificial a quasi tot el recorregut. L’organització ha sigut excel·lent”.

En categoria femenina, el podi absolut ha tingut color català. Les atletes de la selecció Ragna Debats i Rosa Valls, han sigut 2a i 3a respectivament. La italiana Isabella Morlini ha sigut primera. El gran resultat femení l’ha completat Sílvia Leal, entrant en 5a posició.

A banda de les quatre medalles individuals, la selecció catalana també ha aconseguit el campionat mundial per equips en categoria femenina i el subcampionat en categoria masculina.

Amb aquests grans resultats la Selecció Catalana de Raquetes de Neu de la FEEC tanca el seu periple internacional -a falta de l’open europeu de Guils Fontanera (Baixa Cerdanya)- on ha aconseguit notables resultats a les tres proves on ha competit: la Ciaspolada (Itàlia), Siljan Snowshoe Festival (Suècia) i el present campionat mundial.

Fotografies / Marcial Alemán

[table id=201 /]