FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 17/10/2015

Jacint Carol i Ester Casajuana, guanyadors de la Half Trail Serra del Montsant

Curses per Muntanya

La cursa Half Trail Serra del Montsant ha tancat el calendari de la Copa Catalana de Curses de Resistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, patrocinat per Tuga Active Wear.

L’Agrupació Cultural de Vila-Seca organitza aquest cursa, que forma part del conjunt de recorreguts que engloba l’Ultra Trail Serra del Montsant. Amb sortida a Cabacés i arribada a Cornudella del Montsant, aquesta cursa de resistència cobreix la meitat del circuit de l’ultra. Són 49 quilòmetres i 2.100 metres de desnivell.

Des de Cabacés els corredors ha realitzat primer un bucle pels voltants d’aquesta població, pujant i baixant l’ermita de la Foia. A partir d’aquí han passat per La Figuera, les dues Vilelles i Escaladei, al quilòmetre vint-i-nou aproximadament. A través de l’històric Grau de l’Escletxa han arribat fins a la Cogulla (1.063 metres) i al Piló dels Senyalets (1.109 metres) després, superant un bon desnivell. Només faltava baixar fins a la Morera del Montsant pel Grau de la Grallera i arribar a la línia de meta a Cornudella.

En categoria masculina el guanyador ha sigut Jacint Carol, del CE Trail Running Camí dels Íbers, amb un temps de 5 hores i 6 minuts. Segon ha sigut Jordi Garreta, de l’AE Ullastrell-Pantaurells, amb 5 hores i 8 minuts, i tercer Ian Pérez, del CDE Runbikes, amb 5 hores i 22 minuts.

En categoria femenina, la corredora del CE Alliberadrenalina Ester Casajuana ha demostrat un cop més la seva superioritat, creuant la línia de meta en 5 hores i 48 minuts. Sis minuts després arribava Anna Berglind, amb 5 hores i 54 minuts. Tercera ha sigut Judit Francín, del CE Trail Tarraco, amb 6 hores justes.

Ester Casajuana, que a més ha entrat en el top 10 aconseguint un sisè lloc a la classificació general, ha definit així la cursa: “Ha sigut molt corredora, però alhora amb trams de fort desnivell i algunes grimpades. He tingut molt bones sensacions durant tot el recorregut. Malgrat això, els últims cinc quilòmetres els he fet amb els ísquios molt carregats i amb molèsties a l’esquena. Estic molt contenta amb el resultat”.

Fotografies / Ivan Torres