FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 25/09/2014

Isa Pozo, Diana Calabuig i Cristina Cots del GFTAC pugen al podi del Ral·li d’escalada de Terradets

Escalada

Quatre esportistes del Grup Femení de Tecnificació d’Alpinisme de Catalunya (GFTAC) van participar al Ral·li Arc’teryx d’Escalada de Terradets del Club Alpí Virtual el passat dissabte, 20 de setembre. En concret, hi van acudir a la cita: Diana Calabuig (Centre Excursionista de Flix), Cristina Cots (2 x 2 de Sant Pedor), Isa Pozo (Club d’Activitats de Muntanya de Parets del Vallès) i Gemma Soriano (Club Centre Excursionista de Caldes de Montbui), acompanyades pel tècnic del GFTAC, Ferran Martínez (Unió Excursionista de Sabadell).

Al Ral·li Arc’teryx d’Escalada de Terradets, que forma part del campionat de la FEDME i compta amb la col·laboració de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), destaca per la participació de cordades d’arreu de l’Estat i internacional, amb noms coneguts, com Roy de Valera i Adrian Ripoll, subcampions de l’any passat, i la presència de cordades de Croàcia i Rússia. La competició es va iniciar amb el sorteig per escollir l’itinerari, i de les vuit del matí fins a les vuit del vespre es va desenvolupar el ral·li amb milers de metres d’escalada acumulats.

L’organització del Ral·li de Terradets ha destacat el gran ventall d’edats dels participants, dels 18 anys d’uns dels guanyadors, fins als 62 anys de l’escalador valencià Miguel Díez. En el lliurament de premis van assistir: el president de la FEEC, Jordi Merino; el president de la FEDME, Joan Garrigós; i el diputat Xavier Pont, en representació de la Diputació de Lleida.

Diumenge pel matí es va retre homenatge als primers escaladors del congost de Terradets. La via homenatjada va ser la “Vidal-Farreny”, amb la presència d’en Jordi Vidal, un dels aperturistes de la via (Joan Enric Farreny va morir al 1976 en un accident al Couloir de Gaube del Vignemale). A l’homenatge també van acudir representats del Centre Excursionista de Lleida, on està molt vinculat Jordi Vidal.

Resultats per categories

Pel que fa a la categoria femenina, després de la renúncia de la cordada procedent de Rússia, i de la baixa per lesió de la cordada formada per Ester Godina i Laura Franch del GFTAC, la cordada formada per Cristina Cots i Diana Calabuig, també del GFTAC, no van tenir cap entrebanc per aconseguir la primera plaça, amb l’escalada de quatre itineraris, 920 metres i 82 punts. Malhauradament el darrer itinerari no va ser finalitzat dins l’horari, la qual cosa va suposar la pèrdua de 12 punts i 3 places a la categoria general, passant de la 10a a la 13a posició.

A la categoria mixta, l’equip format per Isa Pozo del GFTAC i el company habitual de cordada Jaume Oliva, van aconseguir completar quatre vies, 1.265 metres i 103 punts que els van permetre alçar-se amb la segona posició. Cal destacar, però, que l’objectiu inicial era sumar sis vies, uns problemes amb els peus de gat els ho van impedir. Malgrat aquest contratemps, el resultat no ha pogut ser millor, ja que van aconseguir assegurar el triomf final a la Lliga de Ral·lis a falta d’una prova.

També, a la categoria mixta, cal destacar el paper de la jove esportista del GFTAC Gemma Soriano, que acompanyada del director de l’equip, Ferran Martínez, va aconseguir encadenar tres itineraris, 1.160 metres i 127 punts. Es tracta d’un resultat excel·lent, si es té en compte que aquest va ver el primer ral·li de l’escaladora, en un lloc on només havia esclat una vegada anteriorment.

Pel que fa a la categoria masculina, Jesús Ibarz, membre del CFTAC i del Club d’Escalada i Muntanya Pardinyes, fent cordada amb l’aragonès Alvaro Lafuente, van protagonitzar el final mes emocionant dels cinc ral·lis de 12 hores d’escalada disputats a Terradets. La jove cordada catalano-aragonesa (22 i 18 anys respectivament) es va fer amb la victòria a vuit minuts del final de la competició per tant sols un punt de diferència per davant dels experimentats escaladors alacantins Adrian Ripoll i Roy de Valera.