FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 31/03/2014

Interior amplia i senyalitza la cobertura del 112 al Parc Natural de la Garrotxa

El Departament d’Interior de la Generalitat ha posat en funcionament 18 nous punts de senyalització de cobertura del Servei d’Emergències 112 al Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa. Aquesta senyalització indica els llocs des dels quals es pot contactar amb el telèfon per avisar als serveis d’emergència.

La inauguració d’aquesta nova senyalització de cobertura, que s’ha realitzat aquest cap de setmana passat, ha anat a càrrec del conseller d’Interior, Ramon Espadaler. A l’acte, que ha comptat amb l’assistència del president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, Jordi Merino, també hi ha assistit el director del CAT112, David Ciudad, el director dels serveis territorials del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural a Girona, Vicenç Estanyol, el director del Parc de la Zona Volcànica de la Garrotxa, Xavier Puig, entre d’altres.

Un número de matrícula unívoc

Els senyals instal·lats inclouen els elements d’identificació del Parc i del CAT112, i un número de matrícula unívoc perquè el ciutadà que necessiti contactar amb els serveis d’emergència no hagi d’indicar la seva posició, ja que les dades d’aquell senyal estan introduïdes a la cartografia del Centre d’Atenció i Gestió de Trucades d’Urgència 112 de Catalunya. Per tant, quan la persona truqui al número 112 i indiqui la matrícula que figura en el pal de senyalització, de forma automàtica els cossos d’emergència sabran on es troba.

El Parc Natural de la Zona Volcànica de la Garrotxa té una superfície de 15.309,4 hectàrees repartides en 11 municipis. Anualment aquest parc natural rep més de 600.000 visites.