FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 15/10/2019

Inscriu-te a les proves d’accés al Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya

Curses per Muntanya Centres de tecnificació

L’Àrea Tècnica de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha obert la convocatòria a les proves d’accés al Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de Catalunya (CTCMC), que se celebraran el 30 de novembre i l’1 de desembre.

Hi poden participar tots els nois i noies nascuts entre el 2000 i el 2005 (15-20 anys), que hauran de triar entre Matadepera i Ripoll per a fer les proves. Per facilitar els desplaçaments, el dissabte 30 de novembre les proves d’accés seran al poliesportiu municipal de Matadepera i, l’1 de desembre, a Ripoll, al Centre de Tecnificació Esportiva l’Avellaneda.

Els interessats han de formalitzar la inscripció abans del 24 de novembre a través del gestor d’inscripcions de la FEEC i enviar l’autorització per menors, si és el cas, i l’historial esportiu a administracio@feec.cat

Programa aproximat de les proves

9:00            Arribada

9:00-9:30  Explicació i presentació del CTCMC

9:30           Inici proves físiques d’accés

15:00         Inici de les entrevistes personals individuals

Descripció de les proves físiques

  1. Prova de multisalts laterals: repetició del màxim nombre de salts laterals que els subjectes puguin desenvolupar durant un minut, superant una alçada de 20 cm. Valoració de la coordinació i la potència aeròbica dels aspirants.
  2. Prova de velocitat: recórrer 150 metres lineals. Valoració de la capacitat anaeròbica alàctica dels aspirants.
  3. Prova específica d’ascens: recórrer aproximadament  3 quilòmetres i 350 metres de desnivell positiu. Valoració de la resistència aeròbica dels aspirants.
  4. Prova de descens: descens no cronometrat d’uns 100 metres lineals, on es valorarà la tècnica de baixada dels aspirants.