FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Sergi Garcia
Foto: Sergi Garcia

Notícies - 11/04/2023

Inscripcions obertes per al primer campionat de Catalunya de Marxa Nòrdica

Vallès Oriental Marxa nòrdica

El primer campionat de Catalunya de Marxa Nòrdica, l’Amb2bastons, ha obert les inscripcions fins al 5 de juny. La competició tindrà lloc al Parc de l’Espai d’Interès Natural de Gallecs, a Mollet del Vallès (Vallès Oriental), el pròxim 11 de juny.

El Club Muntanyenc de Mollet organitza aquesta prova que es disputarà en un circuit de 2.4880 m sobre terreny natural i amb pistes de menys de tres metres d’amplada. Pel que fa al pendent màxim, no supera el 3% i té un desnivell positiu de 20 metres.

Aquesta especialitat es converteix, amb aquest primer campionat de Catalunya, en una activitat competitiva després de tres edicions del Circuit Català de Marxa Nòrdica arreu del territori.

Inscripcions obertes per a l’Amb2bastons

La Marxa Nòrdica de competició és un esport molt tècnic que requereix dominar a la perfecció aquesta disciplina. Per a començar el campionat, des de la FEEC s’han format als àrbitres que vetllaran perquè en tot moment els competidors i competidores executin correctament aquesta tècnica.

La disciplina és un esport exigent, ja que mantenir la tècnica correcta que marca el reglament amb velocitat demana una bona condició física i haver treballat molt la posició prèviament.

La marxa nòrdica (en anglès, nordic walking; en finès sauvakävely) va néixer a Finlàndia com una forma d’entrenament per als esquiadors de fons a l’estiu. Consisteix a caminar amb uns bastons especialment dissenyats per a aquesta activitat esportiva amb una tècnica específica. Una correcta tècnica es basa en una progressió de passos i moviment dels braços, avantbraços i mans, a les quals van subjectes els bastons específics per a la pràctica d’aquest esport, respectant la caminada natural fent un ús actiu dels bastons.