FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 04/04/2017

Inscripcions obertes per a la 9a trobada dels “100 Cims” a Sabadell

100 cims

La 9a Trobada dels “100 Cims” de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), organitzada per la Unió Excursionista de Sabadell, se celebrarà a Sabadell el diumenge 21 de maig.

El Comitè dels “100 Cims” ha revelat el programa d’actes, que començarà a 2/4 de 9 del matí amb la concentració dels participants a la seu de la UES (C/ Salut, 14-16). Es donarà coca, xocolata i cafès per a tots els assistents abans de començar les sortides.

Els participants podran escollir entre dues excursions, que començaran a 2/4 de 10 del matí: La Passejada històrica per Sabadell, un recorregut d’unes 3 hores de durada amb parada als edificis històrics més emblemàtics de la ciutat, a càrrec de la secció d’Història de la UES, o la Caminada pel Rodal de Sabadell. Aquesta, amb sortida a la seu de la UES, també té un itinerari de 3 hores de durada i un desnivell de 250 metres. Al llarg del recorregut, es passarà per alguns dels llocs més emblemàtics del rodal -terme que agrada molt als excursionistes sabadellencs-, com són el riu Ripoll, el riu Tort, el bosc i l’ermita de Togores, la font de Can Moragues i el torrent de Colobrers. També es podrà admirar l’entranyable Sant Llorenç del Munt, altrament dit la Mola, que figura a la llista dels “100 Cims”. Durant el trajecte es faran algunes parades explicatives per tal de donar a conèixer com era i com és l’entorn i s’acabarà el recorregut a Sant Vicenç de Jonqueres, on es podrà visitar el Servei General d’Informació de Muntanya. Tot i que aquest itinerari surt del centre de la ciutat, només es passaran uns 15 minuts pels carrers de Sabadell; gairebé tot l’itinerari transcorre per pistes i viaranys.

A la 1 del migdia un autocar recollirà els participants de la ruta història a la Plaça Marcet per portar-los fins al Servei General d’Informació de Muntanya, on es farà una visita fins a les 2. Ubicat a l’antiga església parroquial de Jonqueres, és un gran fons documental on s’apleguen milers de documents de tota mena, relacionats amb la muntanya, l’alpinisme i l’excursionisme.

El punt de trobada amb els participants que no fan cap caminada i que només es queden a dinar, també és a la Plaça Marcet a la 1 del migdia.

A les 2, dinar a la masia Can Jonqueres i retorn posterior amb autocar cap a la seu de l’entitat per començar amb l’acte de lliurament de trofeus i reconeixements a les 5 de la tarda.

Lliurament de premis i reconeixements

El lliurament de premis començarà amb la benvinguda a càrrec del president de la Unió Excursionista de Sabadell i el parlament del representant de l’Ajuntament. A continuació es projectarà un audiovisual relacionat amb el repte dels “100 Cims”.

Seguidament es procedirà al lliurament de premis del 7è Premi FEEC-Canicròs, el premi de Facebook “Quin cim és?”, el 8è Premi literari “100 Cims” i el 8è concurs “Fotocims”. A més a més, es faran els reconeixements als federats que han superat els “2×100 Cims”, els “3×100 Cims” i el repte dels “100 Cims” durant el 2016. Trobareu la relació de federats premiats en aquest llistat.

El lliurament de premis és un acte obert a tothom i no cal inscripció.

Inscripcions

Per participar en la trobada cal inscriure’s a través de la pàgina web de la UES abans del 14 de maig. Caldrà indicar si es participa en la caminada pel Rodal, a la passejada històrica (gratuïta) i/o al dinar (preu 17 €). En cas de tenir alguna intolerància, cal indicar-ho en el moment de la inscripció.

Per aquells que no vulguin dinar al restaurant, hi ha una àrea de pícnic a prop.

La participació és oberta a tothom, federats i no federats. Els no federats que vulguin participar en la caminada pel Rodal, cal que tramitin una assegurança temporal d’un dia (3,70 €) en el mateix moment de fer la inscripció.

Per a qualsevol dubte amb les inscripcions, truqueu a la UES – 93 725 87 12.

Com arribar a la UES?

La UES està situada al centre de Sabadell (carrer Salut, 14-16).

Si sou de l’àrea metropolitana us recomanem arribar-hi en tren. Ho podeu fer amb els Ferrocarrils de la Generalitat (estació “Sabadell/plaça Major” a 5 minuts) i RENFE (estació “Sabadell Centre” a 10 minuts).

També, ben a prop, hi ha diversos aparcaments de zona blava amb gratuïtat el diumenge. El més proper és l’aparcament del carrer Creueta (a 3 min).

Descarrega’t el programa