FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 12/08/2014

Importants millores al refugi Serra d’Ensija de la FEEC, al Berguedà

L’Àrea de Refugis de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya ha finalitzat les obres de millora al refugi Serra d’Ensija, al Berguedà.

L’actuació va consistir en tres actuacions importants: La col·locació d’una cuina totalment nova amb materials d’acer inoxidable, la substitució de la instal·lació fotovoltaica (plaques, bateries i onduladors), i la millora de la captació d’aigües amb la col·locació d’un nou dipòsit al costat del brollador natural, dipòsit que s’ha soterrat per evitar qualsevol mena d’impacte ambiental i estètic, i que transportarà l’aigua al refugi mitjançant un tub, també soterrat. D’altra banda també s’ha contruït una gàbia metàl·lica per guardar les bombones de butà. Un equip de cinc persones han treballat en aquesta actuació.

L’acció forma part del pla estratègic que va posar en marxa l’Àrea de Refugis ara fa un any per a millorar la xarxa de refugis de la Federació, i que tindrà continuïtat amb futures actuacions, les més immediates de les quals seran als refugis d’Ernest Mallafré, al l’estany de Sant Maurici, i Prat d’Aguiló, al nord de la serra del Cadí.