FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Iker Karrera i Núria Picas guanyen la Buff Epic Trail Aigüestortes, marcada per les inclemències meteorològiques | FEEC

Notícies - 05/08/2014

Iker Karrera i Núria Picas guanyen la Buff Epic Trail Aigüestortes, marcada per les inclemències meteorològiques

Curses per Muntanya

Només 17 corredors han pogut arribar a la meta de la Buff Epic Trail Aigüestortes, celebrada aquest cap de setmana amb inici i final a la localitat de Barruera (l’Alta Ribagorça), recorrent el voltant del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici. Després de 16 hores de cursa, a les 23.00 hores l’organització es va veure obligada a neutralitzar la prova al Clot de la Bassa, al quilòmetre 74, i a l’Estany Gento, al quilòmetre 83, a causa de la boira espessa que impedia el seguiment de l’itinerari marcat.

El corredor basc Iker Karrera ha liderat la prova i ha passat per meta després de 13 hores i 41 minuts de cursa, seguit pel català Jessed Hernàndez del Centre Excursionista Pontsicà, que ha arribat 28 minuts després. El podi l’ha completat Pau Bartoló, de l’Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà, amb 15 hores i 9 minuts. En noies la victòria clara l’ha marcada un cop més Núria Picas, també de l’Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà, sent la sisena classificada de la general amb un temps de 16 hores i 40 minuts, seguida per Francesca Canepa (18 hores i 7 minuts) i Marta Riba, del Club d’Esquí de la Pobla de Segur, amb 19 hores i 28 minuts. La també corredora catalana, Laia Díez, del 4.000 Peus Associació Excursionista de Collbató, va ser una de les 17 finishers arribant 4a en categoria femenina i 10 de la classificació general.

La meteorologia ha estat el factor que més ha marcat la cursa, amb pluja, boira i molta humitat durant pràcticament tot el dia, a més d’un parell de tempestes. Alguns dels participants han decidit abandonar i, finalment, l’organització de la prova s’ha vist obligada a tallar la cursa a mitja nit, deixant a la resta del total de 120 corredors sense poder-la acabar.