FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Carla López
Foto: Carla López

Notícies - 11/08/2020

Igualada serà la seu dels campionats de Catalunya d’escalada esportiva aquesta tardor

Anoia Escalada esportiva Escalada

L’Espeleo Grup de l’Anoia (EGAN) és l’encarregat de l’organització del Campionat de Catalunya d’Escalada 2020 en les disciplines de bloc, dificultat i paraescalada. Un esdeveniment que reunirà, del 26 al 27 de setembre a la sala ingravita d’Igualada, a l’èlit de l’escalada esportiva catalana i a les promeses que actualment estan al Centre de Tecnificació d’Escalada Esportiva de Catalunya (CTEEC). El campionat repartirà les diferents disciplines durant els dos dies de competició. Les categories juvenils en bloc i absoluts en dificultat competiran el mateix dissabte 26 mentre que els juvenils i la paraescalada en dificultat i els absoluts en bloc ho faran l’endemà, el diumenge 27.

Els actuals campions catalans

L’edició passada, què es va celebrar a Sant Cugat del Vallès, va ser tot un èxit ja que hi van participar al voltant de 100 esportistes vinguts d’arreu de Catalunya. Els guanyadors i vigents campions catalans són Rut Cases (GE Manlleu) i Pau Galofré (AE Deu dits) en la prova d’escalada de dificultat i en la prova d’escalada de bloc, novament Rut Cases (GE Manlleu) i Pol Roca (CE St Quirze). Per aquesta nova edició, també s’espera que vingui una gran participació d’escaladors de clubs d’arreu del territori.

Cal recordar que aquest any era un any molt important per l’esport de l’escalada en general. Aquest, havia de debutar als Jocs Olímpics de Tòquio com a esport olímpic però no ho farà fins l’estiu de l’any vinent.

Amb l’anunci d’aquest Campionat de Catalunya, l’activitat en l’escalada catalana torna després d’estar aturada també per la crisi sanitària de la Covid-19 i ara ho fa amb totes les garanties i seguint totes les mesures de seguretat oficials. Es converteix així en un dels esdeveniments més esperats d’aquest any. 

La prova seguirà estrictaments els protocols establerts des de la FEEC i la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física per la celebració d’esdeveniments esportius en recintes tancats. La FEEC ha elaborat un protocol també específic per les competicions i la pràctica de l’escalada en rocòdroms.