FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Esports
Foto: Esports

Notícies - 16/09/2021

Homenatge a Sergi Mingote per somiar en gran

Vallès Occidental Alpinisme Alpinisme

El dia que fa just 8 mesos que Sergi Mingote va morir al K2, la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) i On Coach communication han recordat la figura de l’alpinista de Parets del Vallès en un acte dinàmic i amè al més pur estil Mingote

L’acte que s’ha realitzat al Centre d’Alt Rendiment de Sant Cugat ha comptat entre d’altres amb la presència de la Secretària General de l’Esport i l’Activitat Física, Anna Caula, el Director del CAR de Sant Cugat, Meritxell Budó, secretària d’Atenció Sanitària i Participació, Ramon Terrassa, el Secretari d’Acció Exterior i de la Unió Europea, Gerard Figueras, el cap de l’oposició al Parlament de Catalunya, Salvador Illa, el president de la UFEC, Gerard Esteva, el president de la FEEC, Jordi Merino, o diferents representants institucionals del Vallès que han volgut recordar la figura de l’alpinista de Parets.

Les diferents facetes de Mingote, política, social, muntanyenca o solidària han estat el fil argumental de l’esdeveniment que ha comptat amb la presentació del periodista de TVC i amic personal de Mingote, Xavier Valls.

Diferents personalitats, amics i companys alpinistes de Sergi Mingote han intervingut durant un acte que ha anat guanyant emotivitat en cada parlament.

El president de la FEEC, Jordi Merino ha remarcat que “Sergi Mingote era l’alpinista més transversal que he conegut”. Merino ha reconegut també que “la nova àrea inclusiva de la FEEC és gràcies a la feina feta per Mingote”.

Merino ha estat acompanyat a l’acte pel vicepresident, Miquel Fernàndez, pels membres de junta; Meritxell Soler, Ramon Rodríguez, Carles Xavier Pons, Francesc Francès i la veguera del Vallès, Teresa Feliu.

L’alpinista Tamara Lunger ha recordat els últims dies viscuts al K2 amb el Sergi i la facilitat d’entesa que tenien, afirmant que per ella en Sergi era com un pare.

Per la seva banda la Secretària General de l’Esport i l’Activitat Física, Anna Caula, ha fet un repàs a la figura de Sergi Mingote i ha etiquetat l’acte com “una celebració de vida” per l’esperit optimista que contagiava en Sergi.

L’acte que ha comptat amb 150 assistents, complint les normatives Covid, l’han tancat les paraules emotives de la Míriam Roset, parella del Sergi Mingote, que s’ha abraçat amb la seva filla a l’escenari.

Somiar en gran

L’alpinista català Sergi Mingote va morir el passat 16 de gener en un accident quan tornava al camp base del K2. L’alpinista es trobava en fase de descens de la ronda d’aclimatació fins als 7.000 metres amb el seu company xilè, Juan Pablo Mohr.

Mingote havia marxat al Nepal per intentar realitzar l’únic cim de més de 8.000 metres que mai ningú havia aconseguit fer a l’hivern, el K2 (8.611m), dins l’expedició Seven Summit Treks, amb 10 alpinistes i 10 sherpes.

De fet, membres del seu equip va aconseguir el repte que perseguia l’alpinista català, convertint-se així en els primers en coronar el K2 a l’hivern.

Una vida dedicada als reptes  

Sergi Mingote havia iniciat, en els darrers anys, diferents reptes alpinístics que l’havien portat a aconseguir ser el primer alpinista en poder realitzar, en només 367 dies, sis cims de més de vuit mil metres.

Aquesta aventura l’havia incrementat amb el repte d’intentar aconseguir ser el primer en fer els 14 vuitmils en 1.000 dies, tot i que la situació de pandèmia de la Covid-19 l’havia portat a ajornar aquest últim repte.

La seva carrera als vuitmils començava l’any 1998 amb el cim del Cho Oyu (8.201 m), i seguia amb Shisha Pangma (8.027 m) el 1999.

Tot i això, el reconeixement alpinístic li va arribar l’any 2001 quan va aconseguir coronar l’Everest (8.848 m) en solitari per la cara nord. Una fita que es pot sumar a l’encadenament del K2 (8.611 m) i el Broad Peak (8.047m) l’any 2018 en ple repte dels 3x2x8000.

Polític i exalcalde Parets del Vallès (2011-2018), Sergi Mingote va destinar la seva vida a l’alpinisme i al món de la muntanya que va combinar amb diferents projectes solidaris. El darrer va ser la creació de la Fundació Onat on va ser el pare dels premis inclusius de l’esport.

Ara que fa 8 mesos de la seva mort, des de la Secretaria General de l’Esport i l’Activitat Física, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i On Coach Communications ens sumem als diferents homenatges que s’han anat fent aquests mesos i volem rendir un homenatge commemoratiu de la seva trajectòria com a esportista i com a persona.

La voluntat és fer un acte dinàmic i amè al més pur estil Sergi Mingote, on alternarem converses i anècdotes entre persones que el van conèixer, vídeos resum de tot el que va fer en Sergi i un petit espectacle interpretat entre d’altre per la seva filla Júlia que anirà acompanyant la cerimònia. L’acte estarà conduït pel periodista de TVC, Xavier Valls, amic personal del Sergi.