FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 27/06/2017

Gutik Zura’, premi Gall Fer Pirineus a la mostra de cinema Picurt

Cultura

La Mostra de Cinema de Muntanya dels Pirineus ‘Picurt’ tanca la seva 11a edició després de cinc dies d’activitats vinculades al cinema, a la muntanya i al Pirineu. La mostra, a la qual hi han assistit més de 2.500 persones, ha tingut lloc a Artedó, la Seu d’Urgell, Andorra i Alàs.

La mostra Picurt ha projectat 75 films de més de 20 països diferents. D’aquests, 25 han competit a la secció oficial i s’han disputat els quatre premis que atorga el festival.

 

Gutik Zura, Premi Gall Fer Pirineus

Durant la vetllada de dissabte a Artedó es va fer entrega de dos dels guardons més importants del certamen. El Premi Gall Fer Pirineus va ser atorgat al documental basc Gutik Zura de Jon Maia i Mari Jose Barriola Baraibar un film en què l’essència del bosc i la fusta s’utilitzen com a metàfora de la vida i de la història basca.

Rauf, de de Baris Kaya i Soner Caner es va emportar el Premi Gall Fer Internacional, un retrat intens de la preadolescència i un tractament intel·ligent del conflicte kurd.

A l’equador del festival es van entregar els dos guardons restants. El Premi Gall Fer Andorra va ser per Plastic China, “per ser un film universal que tracta un tema de medi ambient que està tenint un impacte global”, constatà el jurat. El documental narra la desigualtat d’una família xinesa a través de la seva vida: classificar i reciclar els residus plàstics procedents d’Europa, els Estats Units i altres parts d’Àsia.

El film guanyador del Premi Gall Fer VallnordVerso l’ignoto, explica l’ascensió hivernal al Nanga Parbat, la novena muntanya més alta del món. Segons el jurat, el film “és una excel·lent planificació, narració i muntatge, amb unes imatges espectaculars”.

El quart premi Josep Virós va ser per al dinamista cultural Sisco Farràs i durant l’acte de cloenda també es va fer entrega del premi honorífic al director català, Marc Recha, per la seva trajectòria i aportació al cinema de muntanya.

Homenatge a Marc Recha

A banda de l’entrega de premis, un dels punts forts de l’última jornada va ser la performance titulada Elogi de l’arbre, que va anar a càrrec de la companyia Comediants. Una intervenció artística que reflexiona sobre la relació de l’home amb la natura i concretament amb l’arbre, on art, bosc, cultura i natura seran els protagonistes.

Fotos / Picurt