FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 29/02/2016

Grans resultats per els catalans a l’Altitoy, primera prova de llarga distància de la Copa del Món

Esquí de muntanya

La cursa de llarga distància per equips Altitoy, ha obert el calendari de la Copa del Món de la International Ski Mountaineering Federation (ISMF) en aquesta especialitat, el 27 i 28 de febrer. La prova, que també forma part del circuit La Grande Course, s’ha disputat a l’entorn de la població de Varètja (Alts Pirineus) i l’estació d’esquí Luz Ardiden.

La complicada situació meteorològica del cap de setmana ha obligat a l’organització a modificar els recorreguts planificats inicialment. El dissabte cinc pujades i 2.000 metres de desnivell positiu, i el diumenge, un recorregut més curt, amb tres pujades i 1.300 metres de desnivell positiu. Xavier Sadurní, membre de la Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya i que ha participat a l’Altitoy, comenta que “la cursa s’ha desenvolupat sota una nevada constant i amb poca visibilitat”.

La Selecció Catalana d’Esquí de Muntanya ha participat amb dos equips, aconseguint uns resultats molt per sobre dels previstos inicialment. L’equip format per Nil Cardona i Joan Reyné, ambdós de l’Ski Club Camprodon, ha entrat al Top 10, amb una novena posició. Just per sota dels deu primers, l’equip de Gerard Vila i Xavier Sadurní, del GE Esportiu Gironí i CE Ripoll respectivament, ha aconseguit l’onzena plaça de la classificació general.

La resta de participants catalans puntuant per la Copa del Món també han realitzat una gran cursa. En categoria masculina, Kilian Jornet (Club Poliesportiu Puigcerdà) ha sigut primer, formant equip amb el francès Mathéo Jacquemoud. Marc Pinsach (CE Cassanenca) i Oriol Cardona (Ski Club Camprodon) han sigut sisens. En categoria femenina, Mireia Miró (UE Catalunya) i Marta Garcia (CE de Calldetenes) han pujat al podi, en segona posició. Laura Orgué (UE Urgellenca) i Clàudia Galícia (Ski Club Camprodon) han sigut quartes.

Tour de Rutor i Pierra Menta, també amb representació de la selecció catalana

El seleccionador català, Joan Cardona, ha confirmat la presència dels equips formats per Nil Cardona i Joan Reyné, i Gerard Vila i Marc Solà, a la cursa Tour de Rutor, que es disputarà entre els dies 1 i 3 d’abril a la Vall d’Aosta (Itàlia). El mes anterior es correrà la Pierra Menta, a la regió de Beaufort (França), on tot apunta a que l’equip que representi a Catalunya sigui el composat per Gerard Vila i Marc Solà. Ambdues proves també formen part del calendari de la Copa del Món i La Grande Course.

Fotografia / Gerard Vila