FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 29/07/2016

Gran representació de corredors catalans al Campionat del Món Juvenil de Curses per Muntanya

Curses per Muntanya

La província de L’Aquila, a Itàlia, acull el primer Campionat del Món Juvenil de Curses per Muntanya, organitzat per la International Skyrunning Federation (ISF), entre els dies 29 i 31 de juliol. Després de l’èxit de la prova pilot celebrada el 2015, l’ISF Youth Test Event, els millors corredors juvenils del món es tornaran a concentrar al Gran Sasso per aconseguir el títol mundial.

Catalunya comptarà amb una representació de set corredors: Isaac Bartí (CE Olot) i Jana Aguilar (CE Calldetenes), en categoria cadet; Jan Margarit (AE Mountain Runners del Berguedà), Marc Traserra (Club Excursionista Voltreganès ARS), Maria Beringues (AE Mountain Runners del Berguedà) i Laia Aguilar (CE Calldetenes), en categoria junior; i Oriol Cardona (Ski Club Camprodon). Tots aquests esportistes formen part del Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), excepte Oriol Cardona, que ja es troba a la Selecció de Curses per Muntanya de la FEEC.

La Gran Sasso Skyrace, una cursa amb història

Els orígens de la Gran Sasso Skyrace es remunten a l’any 1975, quan es va disputar la primera edició de la cursa, en homenatge a l’alpinista italià Piergiorgio de Paulis, i per aprofitar el potencial del massís del Gran Sasso, que forma part de la cadena muntanyosa dels Apenins. La cursa ha anat evolucionant en paral·lel al creixement de la pràctica de les curses per muntanya fins a l’actualitat.

El tret de sortida de la Gran Sasso serà la cursa vertical, amb 1.045 metres de desnivell positiu en només 3,60 quilòmetres, el divendres 29. Els representants catalans són uns grans especialistes en aquesta modalitat i tots aspiren a les places de podi. Oriol Cardona és l’actual campió d’Espanya absolut de Curses Verticals. Jan Margarit també ostenta el títol de campió d’Espanya de Curses Verticals en categoria junior, i Marc Traserra el subcampionat. En categoria femenina, Laia Aguilar és l’actual campiona d’Espanya de Curses Verticals junior, i Maria Beringues la subcampiona.

La mitja marató de muntanya, de 22,5 quilòmetres i 2.215 metres de desnivell positiu, es disputarà el diumenge 31. Una exigent cursa, quasi tota per sobre dels 2.000 metres d’altitud, amb el punt més alt, a mitja cursa, al Pic Cefalone (2.533 metres). Els catalans tindran un dia i mig per recuperar-se de la cursa vertical i afrontar la distància llarga amb garanties de victòria.