FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Gerard Campderrós
Foto: Gerard Campderrós

Notícies - 05/10/2022

Gorbeia, última etapa de la Copa del Món

Curses per Muntanya Seleccions catalanes

Queda lluny aquell inici de temporada internacional per terres franceses a l’Skyrace de Matheysins on el mes de maig el combinat català s’estrenava a la Copa del Món de Curses per Muntanya. Cinc mesos més tard el pròxim 8 d’octubre, l’equip dirigit per Pere Rullan tancarà campanya a Euskal Herria en una nova edició de la Gorbeia Suzien.

La cursa basca és l’última prova de la Copa del Món per la que s’han classificat només aquells esportistes que han aconseguit situar-se en top ten en alguna cursa, com a mínim, aquesta temporada. La Gorbeia Suzien d’aquesta temporada presentarà un recorregut de 31KM i 2.400mD+ amb tres ascensions que maquen un trajecte pel PN del Gorbeia i on el cim del mateix Gorbeia 1.484m serà el punt més alt del recorregut.

 

La selecció catalana presentarà un equip de luxe i novament amb més presència femenina que masculina al combinat nacional. El seleccionador, Pere Rullan, s’emportarà fins a terres basques a nou esportistes que ja saben el que és competir a la Copa del Món aquesta campanya.

En categoria femenina, Anna Fernàndez (GE Oliana), Cèlia Balcells (CE Queralt), Núria Hospital (CC del Ibers Trail Running), Mesi Arcos (CM Sant Cugat) i Ona Castellsagué (UE Vic), seran la representació de la selecció que buscaran lluitar pels llocs de privilegi de la classificació en l’exigent cursa basca.

Pel que fa a la categoria masculina Rullan s’emporta a:  Gerard Españó (AE Mountain Runners del Berguedà), Victor del Águila (CE Trail Tarraco) i Raul Butaci (CE Pedala Cat Balaguer). Finalment Sergi Garcia (CE Cerdanya Pirineus) no podrà viatjar fins a terres basques com a conseqüència de les molèsties físiques que arrossega, tot i estar a la llista de convocats.

La selecció torna a presentar un combinat amb barreja d’experiència i joventut per a poder acabar la seva participació a la Copa del Món aquesta campanya.