FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 09/07/2019

Gisela Carrión manté el seu idil·li amb les victòries

Curses per Muntanya Seleccions catalanes

La temporada de Gisela Carrión (AE Matxacuca) s’està convertint en un passeig pels diferents llocs d’honors de les curses per muntanya i verticals del calendari.

La de Sant Pere de Ribes, que venia de sumar el primer pòdium de la selecció catalana a la Copa del Món a Livigno, s’ha emportat aquest cap de setmana el campionat estatal de curses verticals que s’ha disputat a Sierra Nevada. Carrión, que ha defensat els colors de l’AE Matxacuca, s’ha imposat amb autoritat amb un temps de 48’26”. L’esportista del Garraf ha explicat a la pàgina oficial de FEDME que “era la primera vegada que corria aquest Quilòmetre Vertical i la veritat és que des de l’inici les sensacions han estat genials. En sortir en grup he començat a imposar el meu ritme i al veure que no em seguia cap corredora, he seguit exigint fins a la línia de meta. No ha estat fàcil ja que les ràfegues de vent de més de 100 km/h ens ho han posat molt difícil a tots”.

Carrión aquest any ja es va proclamar campiona de Catalunya de curses verticals a la prova que es va disputar al Sobrepuny on va compartir títol amb Pere Rullan.

La garrafenca ja és una opció clara a victòria a les diferents proves on participa. Fins ara, amb la Selecció Catalana, Carrión ja ha participat a Japó i a Itàlia en dues de les proves de copa del món on es manté dins del top ten de la competició.

A més a més de Gisela Carrión, els corredors i corredores catalanes van tornar a destacar en una competició on van competir com a independents, ja que les seleccions catalanes de la FEEC segueixen sense participar com a selecció als campionats espanyols.

En categoria promesa cal destacar els pòdiums de Maria Beringues (AE Mountain Runners del Berguedà) i Marta Llagostera (4000peus AE Collbató), segona i tercera respectivament.

Els cadets també van aconseguir dominar les seva categoria amb doble victòria catalana. Roger Fíguls (Espot Esquí Valls d’Aneu) es va emportar la cursa masculina i les catalanes van pujar a tots els calaixos a la cursa femenina. Una de les sensacions de la temporada, la gironellenca Martina Gonfaus (AE Mountain Runners del Berguedà), va emportar-se el títol, acompanyada al pòdium per Berta Guitart (AE Mountain Runners del Berguedà) i Maria Costa (AE Mountain Runners del Berguedà).

Pel que fa als més joves, Albert Pérez (La Xiruca Foradada) es va emportar el títol en categoria júnior, demostrant que és una de les promeses a tenir en compte a les curses verticals.