FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 24/02/2018

Gerard Rull encadena ‘La Rambla’ 9a+, a Siurana

Escalada esportiva Escalada

L’escalador català Gerard Rull (CE Madteam) ha encadenat ‘La Rambla’ 9a+, a Siurana, el 23 de febrer. Aquesta és una de les vies d’escalada de novè grau de referència internacional. Cada any un bon grapat d’escaladors d’arreu del món intenten formar part del grup privilegiat que l’ha aconseguida.

Rull s’ha convertit en el 22è escalador que arriba amb èxit a la cadena de ‘La Rambla’ i en el tercer català. Ramon Julián “Ramonet” va realitzar la primera ascensió l’any 2003. Tres anys després Edu Marín firmava la primera repetició.

El Gerard havia caigut molt amunt el passat dilluns 19, quan ja havia superat la secció més dura de la via. No esperava superar la part superior i els nervis el van trair. El dimarts i dijous també va realitzar algun intent, sense èxit. Finalment, el divendres no va perdonar.

Cal destacar que Gerard Rull no és un escalador professional, té una feina de dilluns a divendres, i només pot sortir escalar els caps de setmana. Encadenar una via d’aquesta dificultat no és gens fàcil en aquestes circumstàncies. Aquesta setmana, el Gerard s’havia agafat vacances únicament per provar ‘La Rambla’. La jugada li ha sortit rodona.

Foto / Karpenko Ilia

https://www.instagram.com/p/BfjI2EgA-nx/?taken-by=gerardrull