FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Genís Zapater i Marta Riba, guanyen l’Open Vall de Boí | FEEC

Notícies - 24/02/2014

Genís Zapater i Marta Riba, guanyen l’Open Vall de Boí

Esquí de muntanya

L’estació d’esquí de Boí-Taüll ha acollit el 3r Open Vall de Boí d’esquí de muntanya, organitzat pel Centre Excursionista Alta Ribagorça (CEAR), el diumenge 23 de febrer. La competició forma part de les Curses Open del calendari de competicions d’esquí de muntanya de la FEEC.

Genís Zapater (Ski Club Camprodon SE) ha guanyat en categoria absoluta realitzant el recorregut llarg amb 2 hores i 10 minuts. El podi l’han completat Gerard Garreta (Club Esquí Pobla de Segur) i Xavier Freixinet (Club Esportiu Pedala.cat). Abel Cuadench (Runners Berguedà) ha quedat primer en categoria júnior i Sergi Lambea (Club Sant Cugat) i Guim Llort (Runners Berguedà), segon i tercer respectivament.

En categoria absoluta femenina destaca l’actuació de Marta Riba (Club Esquí Pobla de Segur) que ha completat la prova amb 2 hores i 37 minuts i ha sigut l’única noia en realitzar el recorregut llarg.

La cursa, que ha comptat amb dos recorreguts de desnivells diferents, un de 1900 metres i l’altre de 1400 metres, s’ha desenvolupat sota unes condicions meteorològiques idònies per la pràctica de l’esquí de muntanya. El participants han ascendit fins el tuc de les Raspes Roies a 2.750 metres d’alçada i han hagut de fer ús dels grampons.

Calendari Curses Open

Les properes competicions del calendari Curses Open d’esquí de muntanya de la FEEC tindran lloc a GrandValira i a Soldeu, el 22 i 23 de marc, respectivament, organitzades pel Soldeu Esquí Club. L’última cursa serà una marató d’esquí a la Molina, el 12 d’abril, organitzada pel Club Excursionista Cerdanya.