FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 29/07/2017

Genís Zapater, Alberto Vinagre i Tina Bes guanyen l’Ultra Trail Valls d’Àneu

Curses per Muntanya

La població d’Esterri d’Àneu ha acollit la quarta edició de l’Ultra Trail Valls d’Àneu (UTVA), organitzada per l’Espot Esquí Club, els dies 28 i 29 de juliol. Aquesta ha estat la segona prova puntuable per la Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), i també ha format part del circuit Alpinultras. Més de 150 corredors ha pres la sortida des d’Esterri d’Àneu a les dotze tocades, en una nit càlida d’altes temperatures.

Genís Zapater, Alberto Vinagre i Tina Bes guanyen “la indòmita”

Després d’una primera part nocturna amb pas pels clàssics controls d’Espot i Planes de Son les primeres llums del dia han donat la benvinguda als primers corredors de l’ultra al Port de la Bonaigua. Genís Zapater (Ski Club Camprodon) ha estat el primer en arribar a la Bonaigua al voltant de les 7.15 hores, amb una avantatja de més de 20 minuts sobre els seus perseguidors directes, Alberto Vinagre (AE Diedre) i Iñigo Oñate. Zapater ha sortit des de la Bonaigua disposat a no cedir ni un sol minut i s’ha dirigit amb bon ritme cap a Isil. Des d’Isil fins a Esterri d’Àneu els primers de cursa han patit les altes temperatures de la part central del dia, que han fregat els 40º. Genís Zapater ha començat a tenir problemes a les plantes dels peus, perdent temps progressivament respecte a Vinagre.


Genís Zapater i Alberto Vinagre, guanyadors a Esterri d’Àneu

Pocs quilòmetres abans de la meta situada a Esterri d’Àneu, Alberto Vinagre ha donat caça a Genís Zapater. Els dos han decidit arribar junts fins a meta però Vinagre ha cedit la primera plaça a qui ha estat líder durant tota la cursa. Finalment, el sistema de cronometratge ha donat el mateix temps als dos corredors i s’han proclamat guanyadors ex aequo de l’Ultra Trail Valls d’Àneu amb un temps de 16 hores i 42 minuts. El tercer corredor a meta ha sigut Iñigo Oñate, amb 17 hores i 26 minuts.

En dones, Tina Bes (CE Girona) ha realitzat una cursa sòlida i molt intel·ligent, mantenint-se al capdavant de principi a fi.  Bes s’ha proclamat campiona femenina de “la indòmita” parant el cronòmetre en un temps de 18 hores i 45 minuts. La segona classificada ha estat Sara Codina (CE Sant Vicenç de Castellet), vigent campiona del circuit Alpinultras, amb un temps de 24 hores i 51 minuts. Ha tancat el podi Marta Batalla (AAE Escola Treball), en tercera posició, amb 26 hores i 1 minut. Batalla és l’actual campiona de la Copa Catalana de Curses de Resistència de la FEEC, i enguany ha decidit fer un pas més per disputar la copa de d’ultraresistència. A falta de dues curses pel final de la copa, Batalla és la clara favorita a adjudicar-se la victòria final.


Tina Bes sortint del punt de control del Port de la Bonaigua

Raúl Butaci i Marta Riba guanyen la Cursa de Resistència Valls d’Àneu

La Cursa de Resistència Valls d’Àneu (CRVA), germana petita de la UTVA, ha format un any més part de la Copa Catalana de Curses de Resistència de la FEEC. Amb 45 quilòmetres i 3.300 metres de desnivell positiu, és la cursa més alpina de tota la copa i exigeix el millor de tots els participants.

Raúl Butaci (CE Pedala.cat Balaguer) s’ha proclamat guanyador de la CRVA marcant un temps a meta de 7 hores i 21 minuts. Amb aquesta victòria Butaci s’ha col·locat líder de la copa en solitari. El segon classificat ha estat Robert Masó (Associació Bescanó Corre), amb 7 hores i 25 minuts, i el tercer Jesús Fraile, amb 7 hores i 50 minuts.

Marta Riba (CE La Pobla de Segur) ha estat la millor de les dones. La corredora de la Vall Fosca es troba en un excel·lent estat de forma i segueix sumant victòria rera victòria aquesta temporada. A la CRVA ha aconseguit un temps de 8 hores i 38 minuts. La segona classificada ha estat Verònica Zaragoza, amb 9 hores 30 minuts, i la tercera Feliciana Orquiola (CE Trail Tarraco), amb 9 hores 50 minuts.

Fotos / Ivan Torres