FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Gemma Arró i Marta Riba, campiones d’Espanya d’Esquí de Muntanya per equips, i Marc Solà i Gerard Vila, subcampions | FEEC

Notícies - 24/03/2015

Gemma Arró i Marta Riba, campiones d’Espanya d’Esquí de Muntanya per equips, i Marc Solà i Gerard Vila, subcampions

Esquí de muntanya

El Centre Excursionista de Catalunya ha organitzat el 57è Ral·li d’Esquí de Muntanya, enguany Campionat d’Espanya d’Esquí de Muntanya per equips, i penúltima prova de la 31a Copa FEEC-Millet per equips. La prova, que s’ha celebrat a Baqueira Beret, a la Vall d’Aran, el passat dissabte 21 de març, l’han guanyada les parelles formades per les catalanes Gemma Arró i Marta Riba, i Miguel Caballero i Luís Alberto Hernando. A la competició hi han participat 76 equips, amb 54 sèniors i 22 equips de les categories júnior i cadet.

La meteorologia ha estat estable fins al migdia, quan el cel s’ha tapat i ha començat a nevar però malgrat la boira, el recorregut previst s’ha pogut realitzar completament. Els esquiadors han fet un traçat de 2.400 metres de desnivell positiu i 25 quilòmetres, amb cinc pujades i cinc baixades i dos trams que s’han hagut de fer amb grampons, una canaleta i una aresta.

A la prova hi ha hagut sis podis catalans. En categoria femenina, Gemma Arró (Club Excursionista Cerdanya GREC) i Marta Riba (Club d’Esquí de la Pobla de Segur) s’han penjat l’or amb un temps de 3 hores i 22 minuts. La plata ha estat per Laura Sola i Uxue Fraile (3 hores, 30 minuts i 55 segons), i el bronze per Berta Vigo i Isabel Montañés (4 hores i 14 minuts).

En categoria masculina el campionat ha quedat en mans de Luís Alberto Hernando i Miguel Caballero (2 hores i 42 minuts), i el podi l’han completat els catalans Marc Solà de l’Ski Club Camprodon i Gerard Vila del Grup Excursionista Esportiu Gironí GEiEG (2 hores i 45 minuts), i Kiko Navarro i Diego Gómez (2 hores i 52 minuts). Per la seva banda, Xavier Sadurní del Club Excursionista de Ripoll i Alfons Gaston del Grup Excursionista de Manlleu han estat cinquens amb un temps de 2 hores i 57 minuts.

Pau Coll amb Albert Ayats i Júlia Massagué amb Maialen Uriz, ors de la categoria cadet

L’or i el bronze de la categoria cadet masculina ha estat pels equips formats per Pau Coll del Centre Excursionista de Banyoles i Albert Ayats del Centre Excursionista de Sant Celoni, i Albert Artís de la Unió Excursionista de Catalunya de Cornellà de Llobregat i Joan Soler de l’Associació Esportiva Mountain Runners del Berguedà. En noies, la victòria ha estat per Júlia Massagué de la Unió Excursionista de Vic i la seva companya Maialen Uriz.

Laura Balet i Maria Illa, campiones de la categoria júnior

La categoria júnior també ha repartit medalles entre els esquiadors catalans. Sergi Lambea del Club Muntanyenc de Sant Cugat i Oriol Barbany de l’Associació Excursionista d’Etnografia i Folklore s’han penjat el bronze, i Laura Balet de la Unió Excursionista de Sabadell i Maria Illa del Club Muntanyenc de Sant Cugat l’or femení, seguides d’Erola Bisquert de la Unió Excursionista de Vic i Júlia Casanovas de l’Ski Club Camprodon, que s’han adjudicat la plata. Jana Vila de la Unió Excursionista Urgellenca, competint amb Celia Olivar, s’ha endut el bronze.