FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Javi Pec
Foto: Javi Pec

Notícies - 28/08/2023

Geila Macià, subcampiona mundial

Escalada esportiva Escalada

L’escaladora catalana Geila Macià (Club Muntanyenc Sant Cugat) s’ha proclamat subcampiona del món Youth B al Mundial d’Escalada Juvenil disputat a Seül, Corea del Sud. Després de la medalla de bronze guanyada a la prova de Dificultat, ara s’ha penjat la plata a la modalitat de Bloc amb una altra bona actuació.

Macià, actual campiona d’Europa d’Escalada en Bloc, s’ha mostrat molt sòlida a la ronda classificatòria. En la final de la seva categoria, els llocs del pòdium no s’han decidit fins als últims moviments. L’or ha estat per a l’estatunidenca Analise Van Hoang i, el bronze, per a la japonesa Natsumi Oda.

Júlia Benach (Centre Muntanyenc Sant Llorenç) ha lluitat amb insistència per les medalles, en cap moment s’ha despenjat de la lluita per elles i, finalment, ha acabat en la quarta posició de la taula, i en cinquena de la classificació combinada.

L’Escalada catalana ha mostrat, un cop més, el seu bon paper a les competicions internacionals. El Mundial d’Escalada Juvenil de Corea del Sud posa el punt final amb medalles i bones actuacions tant de Macià com de Benach.

Resultats Bloc Youth B femenina:
  1. Analise Van Hoang (USA): 3T4z 5 6
  2. Geila Macià (ESP): 3T4z 11 10
  3. Natsumi Oda (JPN): 2T4z 5 10
  4. Julia Benach (ESP): 2T3z 7 7
  5. Flora Oblasser (AUS): 1T3z 2 4
  6. Jojo Chi (EUA): 0T4z 0 15