FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Javi Pec
Foto: Javi Pec

Notícies - 11/06/2023

Geila Macià s’emporta la Copa i el Campionat d’Europa d’escalada en bloc

Escalada esportiva Escalada

L’escalada femenina catalana segueix demostrant que pot estar entre les millor d’Europa. La barcelonina Geila Macià (Club Muntanyenc Sant Cugat) s’ha proclamat campiona d’Europa d’escalada en bloc.

Macià ha estat l’única escaladora de la final que ha pogut resoldre el primer bloc que ha estat determinant per a poder celebrar el títol europeu en categoria Youth B, de la jove escaladora de 15 anys.

Geila Macià ha estat també la que ha registrat millors temps en fins a tres dels tops realitzats i ha superat a la francesa Louise Puech en la lluita per la primera posició.

Doblet català d’escalada en bloc juvenil  a Europa

Júlia Benach en una prova amb la seleccio catalana a Madrid Foto:Javi Pec

Les alegries de les joves escaladores del Centre de Tecnificació d’Escalada de Catalunya no s’han acabat amb la victòria de Geila Macià, ja que la també barcelonina Júlia Benach (Centre Muntanyenc Sant Llorenç) ha aconseguit pujar fins a la tercera posició i penjar-se la medalla de bronze europea.

La prova que s’ha celebrat a la ciutat alemanya de Duisburg també ha servit per puntuar a la Copa d’Europa de Bloc Juvenil. Amb el resultat obtingut a la ciutat alemanya Macià també s’ha proclamat campiona de la copa, acumulant tres victòries durant el circuit. Júlia Benach ha estat la subcampiona i la suïssa Nina Hentschel ha ocupat la tercera plaça.

Classificació Youth B femenina

1 Geila Macià (CAT). 3T4z 5 4
2 Louise Puech (FRA). 3T 4z 5 6
3 Júlia Benach (CAT). 3T4z 10 8
4 Flora Oblasser (AUT). 2T4z 3 6
5 Rafael Kazbekova (UKR). 2T4z 6 6
6 Tamar Cohen (ISR). 1T4z 1 27
7 Tamar Maron (ISR). 1T3z 5 6
8 Natalie Paarova (CZE). 0T3z 0 7

 

Carla Martínez segueix en pas ferm en velocitat 

L’escaladora catalana Carla Martínez (CCT21) segueix sumant èxits aquesta temporada en escalada de velocitat absoluta.

El darrer èxit ha arribat de moment a Innsbruck, on Martínez ha aconseguit un nou pòdium amb una plata a la prova de copa d’Europa disputada a la a localitat del Tirol austríac.

Martínez només ha estat superada per Leslie Romero que amb un temps de 7’13” ha establert un nou rècord d’Espanya. El tercer calaix del pòdium se l’ha emportat Alina Shchyharieva (UKR).