FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: @geilamaciamartin
Foto: @geilamaciamartin

Notícies - 04/07/2022

Geila Macià puja al primer calaix del pòdium a la Copa d’Europa de Dificultat juvenil

Escalada esportiva Escalada

Geila Macià (Club Muntanyenc Sant Cugat) s’ha penjat la medalla d’or de la categoria Youth B a la Copa d’Europa de Dificultat juvenil celebrada aquest cap de setmana a Dornbirn (Àustria). Ho ha fet amb 14 anys d’edat, convertint-se en l’escaladora més jove de tota la península a obtenir un títol internacional. La seva companya de selecció Júlia Benach  (Centre Muntanyenc Sant Llorenç) també ha destacat a la Copa i l’ha acompanyat al pòdium de la classificació general amb una tercera posició.

A la Copa també han participat els escaladors catalans Roc Vergés (Youth B)(CCT21) i Lau Macià (Youth A) (Club Excursionista Esparreguera) que han acabat amb unes novena i desena posicions de la classificació general de les seves categories.

Geila Macià, guanyadora de la categoria Youth B

Geila Macià arribava a la competició celebrada a Dornbirn com a favorita de la seva categoria. A la primera prova Macià havia quedat en segona posició i a la segona s’havia penjat l’or, fent-se amb una segona posició a la general. A més a més, una de les seves principals rivals, Sophia Avender, no havia acudit a la cita austríaca.

Tot i això, l’escaladora austríaca Flora Oblasser no li ha posat les coses fàcils a la catalana i ha estat l’única a encadenar les dues vies de la classificatòria, deixant a Macià en segona posició. A la final, Macià ho ha donat tot i ha estat una de les escaladores que ha arribat més alt a la via amb una puntuació de 41+, només superada per Oblasser, que ha aconseguit una fantàstica puntuació de 47+. Tot i això, la insuperable participació en la prova de l’austríaca no ha estat prou per fer-se amb l’or de la classificació general, el qual se l’ha acabat emportant la catalana. Han completat el podi Oblasser amb una segona posició i Benach amb una tercera posició.

 

Consulta les classificacions de la Copa d’Europa de Dificultat juvenil