FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 01/05/2023

Geila Macià es penja l’or a la Copa d’Europa de Bloc juvenil

Escalada esportiva Escalada

Geila Macià, del Club Muntanyenc Sant Cugat, s’ha penjat la medalla d’or de la categoria Youth B femenina a la Copa d’Europa de Bloc juvenil. La competició s’ha disputat a Kaunas (Lituània) durant els dies 28, 29 i 30 d’abril amb una bona actuació dels esportistes del país.

L’escaladora catalana suma ja dues victòries consecutives. La més recent, la de Kaunas. I, la primera de la Copa, a Soure (Portugal). Macià ha resolt la prova amb una classificació i una final gairebé perfectes que confirmen la seva progressió.

Júlia Benach (Centre Muntanyenc Sant Llorenç) ha acompanyat Geila Macià amb una extraordinària segona posició al pòdium, mentre que el tercer calaix ha estat per a la ucraïnesa Rafael Kazbekova. Benach ha tingut una actuació irregular en la ronda de classificació, però s’ha mostrat més sòlida en la final, que l’ha valgut per a penjar-se la medalla de plata en la modalitat. En aquesta mateixa categoria, Aina Vila (CE Climbing Team Segle XXI) ha aconseguit un meritori vint-i-setè lloc.

A la Copa també han participat els escaladors catalans Lluc Macià i Lau Macià, tots dos del Club Excursionista Esparreguera. En la categoria Junior masculina, Lluc Macià ha fet un vintè lloc. Lau Macià, en la Youth A masculina, ha quedat entre els deu primers situant-se a la sisena posició.

En la classificació general de la Youth B femenina, Geila Macià continua al més alt de la taula seguida de ben a prop per Júlia Benach. La pròxima aturada de la Copa d’Europa de Bloc juvenil serà a Graz, Àustria, del 5 al 7 de maig.