FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 02/09/2016

Galeria de fotos de les estades d’alpinisme per a joves a Aigüestortes

Alpinisme Formació

L’Àrea de Formació de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha portat a un grup de joves a la zona del Parc Nacional d’Aigüestortes i Estany de Sant Maurici, als Pirineus, per tal d’iniciar-los en l’alta muntanya estival i en l’escalada clàssica.

Els objectius de les estades eren que els joves milloressin els seus coneixements tècnics i de seguretat, sempre amb el màxim respecte pel medi ambient, i que coneguessin altres nois i noies de la seva edat amb les mateixes aficions i amb qui poder compartir sortides.

Els joves es van trobar a prop d’Espot per tal d’anar fins al refugi Ernest Mallafré, de la xarxa de refugis de la FEEC, on es van allotjar al llarg de les estades. El primer dia els nois i noies van fer un taller d’orientació i van preparar-se per l’endemà, que van dedicar el dia a l’ascens al pic de Bassiero i van participar, al vespre, d’una xerrada sobre seguretat a la muntanya.

Els joves van seguir les estades fent un taller d’orientació avançada i rescat de muntanya i una xerrada sobre primers auxilis també en aquest entorn, un taller d’escalada i ràpel i l’ascens a les Agulles d’Amitges per fer, l’últim dia, l’ascens al Pui Pla.

Al llarg de tota la setmana d’estades, els joves esportistes han estat acompanyats i guiats pels tècnics Joan Agüera i Oriol Mestre, tècnics d’esport en alta muntanya i instructors de l’ECAM.