FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 19/10/2015

Galeria de fotos de la Trobada d’escalada de Tivissa i Grup Cavall Bernat

Escalada esportiva Cultura Escalada Excursionisme Societat

La trobada d’escalada i del Grup Cavall Bernat ha tingut lloc per primera vegada fora dels voltants del massís de Montserrat. Multitud d’escaladors i excursionistes s’han desplaçat fins a la població de la Tivissa (Ribera d’Ebre) per descobrir els secrets calcaris d’aquestes contrades.

Durant tot el cap de setmana s’han realitzat diferents activitats, com la pràctica de l’escalada esportiva a la zona de l’ermita de Sant Blai, o l’escalada tradicional al Morral de la Penarroja. També s’han organitzat dues excursions guiades per conèixer la flora, fauna i geologia de les muntanyes de Tivissa.

Josep Massana, organitzador i ànima del Grup Cavall Bernat, ha sigut el mestre de cerimònies dels actes que s’han celebrat. Han assistit a la trobada figures claus de l’alpinisme i l’escalada a Catalunya com Jordi Pons, Josep Manuel Anglada, Eli Vergés, Ángel Vedo, Joan Chaparro, Sisco Alegre, Armand Ballart, Josep Enric Castellnou, Óscar Cadiach o Remi Brescó. També ha assistit Jordi Merino, president de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya, i Lluís Simó, vicepresident.

Entre tots els actes cal destacar l’homenatge a la cordada Vedo-Chaparro, als locals Josep Enric Castellnou i Fina Ferret, l’entrega de la insígnia de plata del Grup Cavall Bernat a Óscar Cadiach, o la imposició de les medalles d’or a alguns dels primers cavallistes com Josep M. Anglada, Jordi Pons o Eli Vergés. Actes emotius que passaran a la història del muntanyisme a casa nostra.

Fotografies / Ivan Torres