FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 03/12/2015

Galeria de fotos de la sortida a la Mussara, ‘Suma per 8.000’ amb l’alpinista Òscar Cadiach

Excursionisme

El nou projecte de l’alpinista Òscar Cadiach, “Suma per 8.000”, es va iniciar amb l’excursió a la Mussara, a les Muntanyes de Prades, el passat diumenge 22 de novembre. Aquesta proposta, organitzada pel Club Alpí K2, de Tarragona, per fomentar l’excursionisme i el muntanyisme, està relacionada amb el repte de l’alpinista d’afrontar l’últim 8.000 que li queda per completar els 14 que hi ha al planeta.

Aquesta va ser la primera activitat, d’altres que s’estan preparant a altres indrets emblemàtics de Catalunya, oberta a la participació de les persones que vulguin viure l’experiència de fer muntanya amb un dels grans alpinistes que hi ha actualment en actiu al país. Una experiència que compta amb la col·laboració de Fleca Flaquer, i el suport del Club Alpí K2 i de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

Sumar metres a Catalunya, per pujar l’últim 8.000 del planeta

Aquesta sortida a la Mussara tracta de sumar metres a Catalunya, com a mínim tants com té el cim del Broad Peak (Falchen Kangri) de 8.051 metres, la dotzena muntanya més alta del planeta, i que Cadiach té la intenció de fer al mes de maig per la vessant xinesa.

La Mussara, nom que ve de l’àrab significa literalment “passeig o lloc per passejar”, és un despoblat agregat al municipi de Vilaplana, al Baix Camp. Es troba a uns 1.000 metres, a tocar del cingle de les Airasses, a les Muntanyes de Prades, des del qual es gaudeix d’una impressionant vista del sud del Camp de Tarragona. La pujada a la Mussara amb Òscar Cadiach es va fer per Campanilles i la baixada per les Tosques. Una excursió que va estar oberta a totes les persones que van voler compartir una sortida a la muntanya amb l’alpinista Òscar Cadiach.

Les entitats i els clubs excursionistes interessats en organitzar una sortida semblant amb l’alpinista Òscar Cadiach i els serveis de Fleca Flaqué, poden contactar amb la Federació o el Club Alpí K2.