FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Galeria de fotos de la Marxa Cap de Rec, amb més de 400 participants aquest cap de setmana a la Cerdanya | FEEC

Notícies - 16/06/2014

Galeria de fotos de la Marxa Cap de Rec, amb més de 400 participants aquest cap de setmana a la Cerdanya

Caminades de resistència

El Club Muntanyenc Sant Cugat ha organitzat la 8a edició de la Marxa Cap de Rec a la Cerdanya aquest cap de setmana passat amb més de 400 participants. Després del canvi de recorregut que es va haver de fer en l’edició anterior a causa de les grans quantitats de neu, la prova inclosa en el calendari de la Copa Catalana de Caminades de Resistència de la FEEC ha recuperat l’itinerari habitual i s’ha guadit d’una meteorologia excel·lent aquest any.

La prova va començar dissabte a les 6 hores, abans que sortís el sol, des del Refugi Cap de Rec, a set quilòmetres de la població de Lles, a la Cerdanya. Els participants van baixar fins a la població de Viliella i van travessar el prat Xuïxirà per enfilar fins al port de Vallcivera. El recorregut de la marxa travessava les muntanyes fins a Andorra, per on es passava pel llac i el refugi de l’Illa i es començava a descendir fins a la font de la Closa, per fer l’avituallament del dinar. Passada la font, els participants van enfilar fins al punt més alt del recorregut, pel camí de les Molleres fins a Entremesaigües i el refugi de Perafita, per arribar al port de Perafita i el collet de Sant Vicenç (2.575 metres), des d’on començava el descens final, fins al refugi dels Estanys de la Pera i finalment cap al punt de partida, el Refugi Cap de Rec.

El recorregut i la duresa de la Marxa Cap de Rec han estat valorats amb un punt per a la prestigiosa prova The North Face Ultra Trail du Mont-Blanc. La propera prova del calendari de Caminades de Resistència de la FEEC serà la coneguda travessa Matagalls – Montserrat que organitzada pel Club Excursionista de Gràcia i fixada per al 20 de setembre enguany celebra la 35a edició, i encara manté les inscripcions obertes.

Fotografies: Xavier Capdevila