FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 07/09/2015

Galeria de fotos de la cursa nocturna Burriac Atac, disputada a Vilassar de Mar

Curses per Muntanya

La Burriac Atac és una de les cites indispensables del calendari per molt corredors per muntanya catalans. Onze edicions avalen al Centre Excursionista Vilassar de Mar, els Piris, que amb un saber fer exemplar fa gaudir d’una gran jornada a tots els participants.

Es tracta d’una cursa per muntanya atípica ja que surt des del casc antic de Vilassar de Mar i arriba a la platja a Cabrera de Mar. Però entre aquests dos punts els corredors passen de zero a més de quatre-cents metres en pocs minuts, coronant el Turó de l’Infern, el Castell de Burriac o el Turó dels Oriols. Vint-i-dos quilòmetres de distància i 1.172 metres de desnivell positiu.

Abans de donar el tret de sortida a la cursa principal, els més joves prenen protagonisme. La Marrec Atac, cursa per nens de fins a 14 anys, ha comptat amb cinc-cents participants en aquesta edició. Tres categories i tres distàncies, aptes per tothom, que creen afició.

El Circuit Català de Curses per Muntanya segueix endavant i encara resten tres proves per disputar: la Cursa per Muntanya El Replà, la Cronoescalada del Cremallera de Núria i la Trail Fem Sui.

Fotografies / Ivan Torres