FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 11/08/2015

Galeria de fotos de la Cursa d’Ultraresistència Vandekames disputada a Vandellòs

Curses per Muntanya

L’Ultra Vandekames, puntuable per la 4a Copa Catalana de Curses d’UItraresistència, tanca la primera edició amb un bon nivell de participació i amb una excel.lent organització a càrrec del Club Centre Excursionista Serres del Mestral i del Centre Cultural Esportiu i Recreatiu de Vandellòs.

La sortida a mitjanit afegia espectacularitat a la cursa i a priori havia de beneficiar als corredors, que evitaven així les radiacions solars, com a mínim durant la primera part del circuit. Però la meteorologia és capritxosa i l’alta humitat de la nit va castigar a tothom. Els avituallaments d’Hospitalet de l’Infant i Masriudoms es van convertir en punts clau per recuperar forces i saber gestionar el que quedava per endavant.

En categoria masculina Kail Langel, del Club Excursionista Trail Tarraco, va liderar la cursa pràcticament durant tot el recorregut, malgrat que a l’últim tram, David Harrison, del Club Patxanguerus d’Alforja, segon classificat, va retallar distància. Jordi Pàmies, de l’Associació Esportiva Diedre, va acabar tercer, tot i córrer lesionat. Langel, finlandès resident a la província de Tarragona, guanyava la primera UItra Vandekames amb un temps de 12 hores i 51 minuts.

Elena Calvillo, corredora de la selecció basca, no va tenir rival en categoria femenina, i creuava la meta amb un temps de 15 hores i 25 minuts. Més d’una hora després arribava Judit Francín, del Club Excursionista Trail Tarraco, i dues hores més tard Gemma Avellí, de l’Associació Esportiva Matxacuca.

Cal destacar que a partir d’ara, els excursionistes i corredors que visitin la zona de les muntanyes de Vandellòs, podran gaudir de quasi 20 quilòmetres nous de senders netejats i recuperats expressament per la cursa.

Fotografies: Xavier Gubau i Ivan Torres

 

[table id=195 /]