FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 29/03/2017

Galeria de fotos de la Caminada Les Borges-Riu Set

Caminades de resistència

La I Marxa Les Borges-Riu Set ha aplegat aquest diumenge 26 de març al voltant de 150 persones tot i la neu caiguda el dia anterior. La caminada, organitzada pel Centre Excursionista Les Borges-Garrigues, estava inclosa en el Circuit Català de Caminades de Resistència de la FEEC.

Els participants van haver de recórrer 55 km d’un circuit que enguany ha canviat el format per complet. Després de vuit anys organitzant la travessa Borges-Montblanc, s’ha optat per fer un circuit circular, amb sortida i arribada a les Borges Blanques, per facilitar la logísitca de l’organització i dels mateixos participants. S’ha apostat per un itinerari íntegrament garriguenc, amb un nou traçat que ha recorregut el paisatge típicament de secà i que ha passat per alguns dels punts més emblemàtics del nord i el centre de les Garrigues. L’últim canvi que ha fet l’organització ha estat l’estació en què es realitzava la marxa habitualment, passant de fer-se a l’agost al març, quan el paisatge llueix més i no s’està tan exposat a la calor extrema de ple estiu.

El primer participant en arribar ho va fer a les 12 del migdia, mentre que els últims arribaven a les 8 del vespre.

La Caminada també contemplava fer dues rutes més assequibles, de 16 i 26 km, que no estaven incloses en el Circuit Català. Aquestes van comptar amb gairebé 100 participants, aconseguint que la primera edició d’aquesta marxa renovada acollís 250 persones.

Fotos / Xavier Capdevila