FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 19/04/2017

Galeria de fotos de la 13a Marxa 24 hores del Cap de Creus

Caminades de resistència

La tretzena edició de la Marxa 24 hores del Cap de Creus s’ha celebrat aquest cap de setmana del 15 i 16 d’abril, inclosa en el Circuit Català de Caminades de Resistència 2017. La caminada, organitzada per la Unió Excursionista Llançanenca, ha començat a les 8 del matí des de la Platja del Port de Llançà i ha acabat a la Plaça Major de la vila al cap de 24 hores.

El recorregut ha tingut una distància total de 87,27 quilòmetres amb 2.829 metres de desnivell acumulat en pujada. Ha començat al Port de Llançà des d’on s’ha anat fins a Cap de Ras i Platja de Garbet. Tot seguit, s’ha abandonat la costa per endinsar-se cap a les muntanyes, assolint el Puig d’Esquer, amb unes vistes impressionants de tota la banda nord del Cap de Creus.

D’allà s’ha devallat per la carena fins enllaçar amb el GR 11 fins a Sant Silvestre i Valleta per retornar de nou a Llançà. S’ha arribat a Roca Miralles, fins a l’imponent Monestir de Sant Pere de Rodes i les runes del Castell de Sant Salvador, mirador excepcional d’aquestes contrades.

En deixar la cresta, s’ha arribat fins a la Cala Joncols, retrobant de nou el mar. Direcció al nord, a Cadaqués i Port Lligat, s’ha cercat el Camí de Ronda i, un cop superat el Cap de Creus, s’ha anat fins a Llançà, resseguint el Camí de Ronda cala a cala.

Fotos / Xavier Capdevila