FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 22/09/2015

Galeria de fotografies de les 12 hores del Rally d’Escalada de Terradets, al Pallars Jussà

Escalada esportiva Escalada

Álvaro Lafuente i Jesus Ibarz han repetit victòria disputant el Rally d’Escalada La Sportiva celebrat aquest cap de setmana a Terradets (el Pallars Jussà), en una edició de 12 hores molt festiva. Aquesta ha estat la tercera prova de la Lliga de Ral·lis d’Escalada de la Federació espanyola (FEDME).

Molta roca, música, piscina, pel·lícules i homenatges han conformat les 12 hores d’escalada del Rally de Terradets, que ha celebrat la seva sisena edició. Divendres es va mirar la pel·lícula “Siberia, escalada en gel a la frontera allunyada” amb l’alpinista rus Ivan Temevev i els tres protagonistes catalans: Anton Fondevila, Xavi Pérez Gil i Rafa Vadillo.

Álvaro Lafuente i Jesus Ibarz guanyen en cordada masculina

Dissabte 21 cordades van enfrontar-se a la marató d’escalada durant 12 hores i al final del dia tres cordades es disputaven la primera posició, que finalment van vèncer la parella formada per Álvaro Lafuene i Jesus Ibarz. En segona posició van quedar els andalusos Pedro Soto i Carlos Hernández, i tercers els balears Fèlix Sánchez i Xisco Cifre.

Nadia Royo i Lara Amorós guanyen en cordadada femenina

En noies, les EPAF Les Filles, l’equip femení d’alpinisme creat per la Federació Francesa (FFMA), es van disputar les places entre elles. Van guanyar Nadia Royo i Lara Amorós, seguides per Nadia Rosell i Blanca Castro. Les valencianes Rosa Real i Yudit Royuela van posicionar-se terceres exaequo amb les EPAF Camille Turries i Tereza Bautzova.

Isa Pozo i Jaume Oliva guanyen en cordada mixta

En cordada mixta la parella formada per Isa Pozo i Jaume Oliva va enllaçar tres parets (Regina, Bagasses i Amanita), aconseguint també una quarta posició a la classificació general. El podi el van tancar la parella russa Elena Temerev i Ivan Temerev.

Homenatge a Eduard Ribes i Josep Vidal

Diumenge es va fer una homenatge als escaladors que van obrir la quarta via del Congost de Terradets, el 20 d’octubre de 1972. Els protagonistes van ser Eduard Ribes i Josep Vidal, que van arribar al cim de la Roca Regina després de superar l’arets que des de llavors porta el seu nom: Aresta Ribes-Vidal.