FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 12/03/2017

Gabriel Crosas i Sílvia Zúñiga guanyen la cursa de raquetes de neu Guils-Fontanera

Raquetes de neu

L’estació d’esquí nòrdic de Guils Fontanera (Baixa Cerdanya) ha acollit la penúltima data de la Copa Catalana i Circuit Català de Raquetes de Neu de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC), organitzada per la Unió Muntanyenca Eramprunyà de Gavà, el diumenge 12. Les activitats amb raquetes de neu s’han convertit en unes de les més practicades pels excursionistes en temporada hivernal, i així ho demostren les bones xifres de participació en les proves de la FEEC aquest any.

Participants del Circuit Català de Raquetes de Neu a la Guils-Fontanera

Gabriel Crosas i Sílvia Zúñiga guanyen la penúltima prova de la Copa Catalana

El circuit de la prova s’ha modificat respecte als anys anteriors a causa de les condicions de la neu. El que havia de ser un recorregut ràpid i corredor s’ha convertit en un traçat tècnic i més llarg del previst. Finalment han estat 12 quilòmetres i uns 400 metres de desnivell positiu. Cap corredor ha baixat de l’hora.

Gabriel Crosas (CE Voltreganès ARS) ha estat el més ràpid en homes, marcant un temps de 1 hora 9 minuts. Per darrera seu, en segona posició, ha entrat Olivier Cescato, a només 12 segons i tercer Albert Ferrer (CE Ueanoia), amb 1 hora 11 minuts.

Sílvia Zúñiga liderant la cursa femenina

En categoria femenina Sílvia Zúñiga (AE Ekke Lleida) ha estat la més ràpida, parant el cronòmetre en 1 hora 18 minuts. Marta Morera (Ateneu d’Acció Cultural) ha estat segona, amb 1 hora 26 minuts.

Amb aquest resultat Crosas i Zúñiga es postulen com a ferms candidats a guanyar la copa, a falta de només una prova, la 8a Raquetes en Parros, que organitza l’AE Matxacuca, el dia 26 de març, en l’entorn de Baqueira Beret. Les inscripcions estan obertes i es poden formalitzar a través del web de la FEEC.

Fotografies / Ivan Torres