FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Pau Aguilera
Foto: Pau Aguilera

Notícies - 02/03/2022

Gabarró i Rullan encapçalaran la selecció catalana a Ladrillar

Curses per Muntanya Seleccions catalanes

El seleccionador català de Curses per Muntanya, Pere Rullan, dona a conèixer la llista de convocats i convocades per la primera cita de la Selecció Catalana de Curses per Muntanya per aquest 2022.

La selecció competirà a l’estatal de Curses Verticals que se celebrarà el pròxim 12 de març a Ladrillar (Càceres) amb la que serà “VIII KV de las Hurdes”.

Una vertical exigent, amb 3’5KM i 1015md+ fins arribar al cim del Cerro Rongiero (1.622m).

Les Hurdes és un territori muntanyós situat al nord de Càceres que limita al nord amb la província de Salamanca. Las Hurdes és una de les 5 comarques (encara que no sigui comarca administrativa) extremenyes que ocupen el vessant sud del sistema central

Per aquesta cursa Rullan ha fet una llista amb 7 corredors i 8 corredores que composaran la selecció catalana que competirà pel títol.

El seleccionador català ha fet servir els resultats del test realitzar aquest mes de febrer al Sobrepuny (Vilada) i els campionats de Catalunya i la Copa Catalana de la temporada 2021.

Així la llista l’encapçala la guanyadora de la Copa Catalana de Curses Verticals l’anoienca, Georgina Gabarró (CE Oliana), que serà un dels noms a seguir a l’estatal i aquesta temporada després del doblet del 2021. El combinat nacional femení el completaran set esportistes més. El CE Oliana aportarà també a Marta Llagostera a l’equip català. Per part del CE Madteam; Anna Pujol i Carolina Rius seran les representants a la selecció. Les bagenques Laia Montoya (CE 2×2 Santpedor) i Núria Tarragó (FAES) i les berguedanes; Clàudia Sabata (CE Berguedà) i Carla Esclusa (CQUIE) completen la llista del combinat femení.

En categoria masculina el mateix Pere Rullan (La Molina CE) com a campió de Catalunya serà un dels favorits a la cursa. A Rullan l’acompanyaran; Jordi Alís (CE Cerdanya Skimo Team), Isaac Barti (CE Olot), Arnau Aranda (AE Matxacuca), Jordi Bolet (UE Vic), Arnau Cases (Espot Esquí Valls d’Àneu) i Marcel Romaní (UEC Gràcia).

L’equip català buscarà repetir la victòria aconseguida l’última temporada a la Màgina.

En categories junior i juvenil Pere Rullan ha convocat a quinze corredors i corredores per la prova a Extremadura: Iu Jaume (AE Cultural Capgirell), Aniol Pujiula (GECA), Roger Bella (CE Espluguí), Nil Puchol (CE Madteam), Erik Calero (CE Penedès), Mireia Lüscher (UE Vic) en categoria junior i Jan Castillo (CE Moianès Independent), Iu Net (Trail Xics Montseny), Lleïr Barcons (AE Mountain Runners del Berguedà), Lluís Puigvert (CE Girona), Mar Córdoba (CE Sant Quirze), Martina Gonfaus (AE Mountain Runners del Berguedà), Berta Guitart (AE Mountain Runners del Berguedà), Lina Escura (CE Madteam) i Joana Planas (Trail Xics Montseny) en categoria juvenil.