FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Roger Mestre
Foto: Roger Mestre

Notícies - 22/05/2022

Gabarró i Bolet surten líders de la Cara Amon

Alta Ribagorça Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Poques opcions a la sorpresa a la 13a edició de la Cara Amon (Centre Excursionista Alta Ribagorça). Els favorits no van fallar i Jordi Bolet (CE Cerdanya Pirineus) i Georgina Gabarró (GE Oliana), sense guanyar la cursa, van poder refermar el seu lideratge a la 12 Copa Catalana de Curses Verticals.

En una jornada de calor intensa, tot i l’altitut a la que es va desenvolupar la competició, els participants van superar els 4’7KM i els 1.380m de desnivell que separen Barruera del cim de les Roies del Cardet- Cara Amon (2.444m).

En categoria femenina la recuperada Gisela Carrión va emportar-se la victòria amb un temps de 1h:07:02. La tricampiona de Catalunya de Curses Verticals, ha tornat després dels problemes físics que ha arrossegat el darrer any i sembla que ho fa amb garanties per afrontar la temporada.

Georgina Gabarró, que arribava segona a la cursa de l’Alta Ribagorça, no va fallar i va entrar a poc més de 3 min de Carrión sumant un altre segon lloc que la deixa com a líder de la classificació general. Ara mateix manté el cartell de favorita per la seva companya d’equip, Marta Llagostera (GE Olina) està disposada a lluitar pel títol fins a l’última cursa. Llagostera va repetir tercera posició i se situa segona a la general.

També va repetir posició la bagenca Núria Tarragó (FAES), Tarragó va tornar a ser quarta per davant aquest cop de Sheila Sánchez (CE Montblanc) que va tancar el top 5 de la cursa.

En categoria masculina el cerdà Jordi Bolet no va poder repetir victòria i a l’esprint el francès Thomas Darrodés el va superar en una arribava èpica. Bolet va ser segon però el primer en puntuar per la copa.

El duel pel títol també seguirà obert ja que Marcel Romaní (UEC Gràcia) i Albert Ballús (GE Manlleu) es van intercanviar posicions. Ballús va ser tercer i Romaní quart després d’haver fet tercer i segon, respectivament, a la Sobrepuny.

El top cinc el va tancar l’igualadí Marc Ollé (GE Oliana) que va aconseguir complir els pronòstics també i situar-se en els llocs d’honor.

En categoria juvenil maculina que realitzaven el recorregut complert domini del FAES de Sallent amb victòria per a Carles Sunyer en catergoria masculina i de Núria Tarragó en categoria femenina.

Consulta la classificació absoluta