FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 10/09/2016

Francis Guillen guanya la primera prova de la Copa d’Espanya d’Escalada en Bloc, a València

Escalada

La Selecció Catalana d’Escalada Esportiva de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha participat a la primera prova de la Copa d’Espanya d’Escalada en Bloc, a València, el dissabte 10. Aquest any la copa consta de cinc dates, el dia 19 de novembre es disputarà a Barcelona la penúltima cita del calendari.

L’equip de la selecció catalana l’han format: Helena Alemán (CM Sant Llorenç), Àlex Hernández (CE Berguedà), Marta Palou (CE Ascensiones Guiadas), Pol Roca (CE Sant Quirze), Francis Guillen (CE Sant Quirze) i Simon Padin (CM Sant Cugat). Els ha acompanyat el seleccionador Jordi Batalla.

Francis Guillen s’emporta la primera victòria de la copa

Dues representants catalanes han aconseguit classificar-se per la final a València. Francis Guillen ha acabat en cinquena posició a la semifinal, i Helena Alemán vuitena. Els problemes han sigut exigents a la fase eliminatòria i es preveia una final on els ‘tops’ anirien cars.

En la fase final s’ha viscut un emocionant duel entre Francis Guillen i la basca Itziar Zabala, que ha acabat decantant-se a favor de l’escaladora del CE Sant Quirze. Amb aquesta victòria Francis Guillen comença liderant la Copa d’Espanya d’Escalada en Bloc. Helena Alemán ha acabat en sisena posició.

Dura competència en categoria masculina

En categoria masculina la dura competència per passar a la final ha deixat fora a Simon Padin i Àlex Hernández, i només Pol Roca ha pogut classificar-se entre els vuit millors. Roca ha tornat a la competició després d’una temporada escalant només en roca i tot apunta a que pot firmar una bona temporada.

Després dels quatre blocs finals Pol Roca ha sigut setè. La victòria se l’ha emportat l’actual campió de la Copa d’Espanya d’Escalada de Dificultat, Javier Cano, de la federació extremenya. La segona plaça ha sigut per Jonatan Flor, i la tercera per Sergio Verdasco.

Fotografies / Jordi Batalla

[table id=202 /]