FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 27/11/2016

Francis Guillen guanya la Copa d’Espanya d’Escalada en Bloc

Escalada

El rocòdrom The Climb, a Madrid, ha acollit la darrera prova de la Copa d’Espanya d’Escalada en Bloc, el dissabte 26. La Selecció Catalana d’Escalada de la Federació Catalana d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha participat amb un equip íntegrament femení format per: Helena Aleman (CM Sant Llorenç), Francis Guillen (CE Sant Quirze), Mari Alarcón (UEC Tortosa) i Natàlia Lanau (UEC Tortosa).

L’equip català no ha fallat a Madrid. Francis Guillen s’ha endut la victòria protagonitzant una excel·lent eliminatòria, on ha encadenat tots els problemes al primer intent, i una final on també s’ha emportat quatre blocs en un només un intent. L’actual campiona d’Espanya, Mari Alarcón, ha estat tercera i amb aquest resultat s’ha assegurat pujar també al podi en la general de la copa.

feec_Copa_Esp_Bloc_Madrid_2016_3
Equip català a Madrid. D’esquerra a dreta: Helena Alemán, Mari Alarcón, Francis Guillen i Natàlia Lanau

Francis Guillen es proclama campiona de la copa. Mari Alarcón subcampiona

Cinc proves han conformat aquesta temporada una copa peninsular que va començar a València al setembre. En la capital del Túria, Francis Guillen va pujar al primer calaix del podi i començava així una temporada molt sòlida i regular. En la segona prova, a Elx, va ser Mari Alarcón qui s’enduia la victòria, i Guillen sumava uns valuosos punts, aconseguint la quarta plaça.

La copa es desplaçava a la Sala Piugaz, a Bilbao, el 22 d’octubre. L’escaladora de la selecció catalana Maud Ansade (AE Deu Dits) guanyava al Pais Basc, mentre que Alarcón i Guillen eren tercera i quarta respectivament. Barcelona va acollir la penúltima prova, que es va disputar al rocòdrom Sharma Climbing, el dia 19 de novembre. Francis Guillen es feia amb la segona plaça i s’apropava al títol.

La inspirada competició de Francis Guillen, a Madrid, aquest cap de setmana, ha servit a la del Club Excursionista Sant Quirze per proclamar-se campiona de la Copa d’Espanya d’Escalada en Bloc 2016. Mari Alarcón, firmant també una temporada molt regular i treballada, s’ha emportat un merescut subcampionat.

Fotografies / Natàlia Lanau i Manolo Navarro