FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Òscar Màrquez
Foto: Òscar Màrquez

Notícies - 30/05/2023

Formació primaveral: Alpinisme, Marxa Nòrdica, Barranquisme i Escalada

Baix Llobregat Berguedà Selva Alpinisme Descens de barrancs i engorjats Escalada esportiva Marxa nòrdica Formació

L’Àrea de Formació i ECAM de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ofereix quatre cursos d’esports de muntanya per als mesos de juny i juliol. Aquesta formació contínua s’emmarca dins del projecte “Forma’t les 4 estacions de l’any!“. Després del curs d’Escalada Via Llarga del programa, Alpinisme, Marxa Nòrdica, Barranquisme i Escalada són ara les disciplines protagonistes per als cursos primaverals. La formació, d’una jornada, està dirigida a tots els federats i federades i s’estén per diferents punts del territori català.

Alpinisme

En aquesta estació de l’any, el segon curs tindrà lloc a la Cresta de Peguera, al Berguedà, el pròxim 10 de juny. El contingut de la càpsula formativa d’Alpinisme es basa en l’aprenentatge dels nusos bàsics, de l’encordament, del muntatge de reunions, de la col·locació d’elements flotants, de la progressió per crestes i del ràpel. Més informació i la inscripció a l’enllaç.

Foto: CTAC

Marxa Nòrdica

El 17 de juny vindrà el següent curs formatiu de Marxa Nòrdica, que es realitzarà a Esplugues de Llobregat, al Baix Llobregat. En aquest cas, l’Àrea de Formació i ECAM proposa una jornada d’iniciació tot instruint sobre la progressió per l’aprenentatge del moviment, els fonaments de la disciplina i l’aplicació pràctica en ruta. Pot consultar-se la informació més detallada i la inscripció en aquest enllaç.

Foto: Sergi Garcia

Barranquisme

La tercera càpsula formativa del projecte “Forma’t les 4 estacions de l’Any!” serà de Barranquisme. Tindrà lloc a Osor, comarca de la Selva, l’1 de juliol. El contingut del curs d’un dia s’enfoca en el coneixement del material i l’equip bàsic, de la tàctica i la logística per a la preparació d’un descens de barrancs, de les tècniques de progressió amb corda i sense i de les maniobres de progressió amb corda. Per a tramitar la inscripció i conèixer-ne tots els detalls, cal consultar aquesta pàgina.

Foto: Òscar Màrquez

Escalada 

La darrera proposta per a la primavera serà la jornada d’Escalada, que se celebrarà el 9 de juliol a Berga, capital del Berguedà. L’Àrea de Formació i ECAM aposta per un temari orientat a aprendre sobre escalar, descendir i assegurar amb politja, i sobre les tècniques gestuals. Més informació i inscripció del curs a l’enllaç.

Foto: Grup Cavall Bernat

L’Àrea de Formació i ECAM ha impulsat el projecte “Forma’t les 4 estacions de l’any!” perquè els federats i federades s’apropin a les disciplines pròpies de la FEEC. D’aquesta manera els participants podran iniciar-se en els diferents esports de muntanya i, fins i tot, perfeccionar la disciplina que triïn. L’objectiu, en definitiva, és promocionar les disciplines de la federació a preus reduïts.