FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 03/10/2022

Formació per seguir formant

Formació

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) treballa de forma constant des de la seva Àrea de Formació per a poder oferir cursos continuats durant tot l’any de formació federativa que beneficïi a les entitats

Així aquest cap de setmana s’han tancat i iniciat, dins del programa de formació que serveix per a mantenir una formació continuada durant pràcticament els 12 mesos de l’any, diferents cursos.

Aquest 1 d’octubre va finalitzar el curs de Monitor d’Escalada Indoor, omplint les inscripcions segons la ràtio establerta.

El curs ha estat enfocat a la dinamització de rocòdroms de clubs i entitats. Després de diferents assignatures com el manteniment d’un rocòdrom, tècniques de seguretat, equipament, dinamització d’activitats, regulació de les instal·lacions… els alumnes van finalitzar amb la visita a una competició on els àrbitres de la FEEC els van poder ensenyar quines eren les seves tasques i com s’organitzava una competició d’aquest tipus.

Si el curs de Monitor d’Escalada Indoor ha vist finalitzada la seva activitat,  el curs de Monitor d’Excursionisme amb una vintena d’alumnes i també amb el cartell de “totes les places ocupades” penjat, ha iniciat la seva marxa aquest primer cap de setmana d’Octubre. El curs s’ha iniciat al Centre Excursionista d’Esparreguera, amb un primer tastet dirigit cap a l’aprenentatge de l’orientació i psicologia, amb la dinàmica de grups i comunicació. Els alumnes estaran fins el mes de desembre formant-se amb diferents continguts, per moure’s per la muntanya amb total seguretat i poder així dinamitzar i promoure les activitats del seu club.

Remarcar igualment que per primer cop, l’ECAM va obrir també una formació d’Àrbitres de competició de Marxa Nòrdica, amb aquest futurs alumnes, la FEEC iniciarà el circuit de Catalunya de competició de Marxa Nòrdica, qui seran els encarregats del compliment del reglament. L’objectiu de la competició és promoure la marxa nòrdica entre les persones esportistes i els organitzadors de proves i fomentar-ne la seva pràctica de forma competitiva, mitjançant els Campionats de Catalunya, les Copes Catalanes i diferents Circuits; i de forma lúdica mitjançant les actuals sortides de Marxa Nòrdica.

Cal destacar que a més a més d’aquests  cursos també segueix el seu camí el projecte, Forma’t les 4 estacions de l’any, aquesta tardor amb una jornada de Progressió per Crestes al Coll de Nargó, amb les inscripcions plenes. Donada la gran participació i federats que es van quedar fora, aquesta es repetirà durant les pròximes setmanes. Recordem que aquest projecte va néixer amb l’objectiu de donar a conèixer les disciplines pròpies de la FEEC.

Formació reglada

Dins el conveni que té l’ECAM amb el Departament d’Ensenyament, col·labora amb 4 instituts públics per la formació de tècnics professionals de muntanya i escalada, per aquest curs 22-23, s’ofereixen diferents formacions:

CAR Sant Cugat: (Vallès Occidental)

– Cicle inicial de Senderisme

– Muntanya Mitjana

– Escalda (primer nivell)

Abad Oliba de Ripoll (Ripollès)

– Cicle inicial de Senderisme

– Muntanya Mitjana

– Barranquisme

-Escalada

Institut Cal·lipolis (Tarragona)

– Cicle Inicial de Senderisme

Institut de l’Esport de Barcelona (Barcelona)

– Cicle Inicial de Senderisme

Institut Centre d’Esports de Muntanya del Pallars

– Cicle Inicial de Senderisme

– Muntanya Mitjana

– Escalada

– Escalada (grau superior)

– Barrancs

– Alta Muntanya (grau superior)

Formació període transitori

Un cop més l’ECAM, juntament amb l’Escola Catalana de l’Esport, obrirà inscripcions a formació reglada per a obtenir la tilulació d’entrenador/a de Marxa Nòrdica durant els primers mesos de l’any.

Tota la informació a ecam@feec.cat o al 934120777 extenció 2.