FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Jaume Baltà
Foto: Jaume Baltà

Notícies - 22/03/2024

Formació federativa primaveral

Altres Segrià Escalada esportiva Excursionisme Formació

Amb l’arribada de la primavera, la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) presenta diferents formacions federatives. La FEEC, a través de l’Àrea de Formació i ECAM, convoca les formacions de curs de Monitor d’Escalada (rocòdrom), Bloc Comú de Muntanya i curs d’Instructor d’Inclusió que es faran entre els mesos d’abril i juny.

Pel que fa al curs de Monitor d’Escalada “Indoor”, té per objectiu adquirir els coneixements necessaris per a dinamitzar les activitats d’un rocòdrom d’entitat excursionista, així com conèixer les seves principals formes de manteniment. Aquest curs tindrà lloc a Lleida del 2 al 14 d’abril.

Respecte al Bloc Comú de Muntanya, és un pas previ obligatori que facilita l’accés a altres formacions com Instructor de Barrancs o Curses per Muntanya. En aquest curs es tracten continguts d’orientació, medi, conducció de grups, legislació i dinàmica, entre d’altres. Aquesta formació està programa del 20 d’abril al 18 de maig.

En relació amb el curs d’Instructor d’Inclusió, s’espera que la figura d’Instructor dinamitzi les activitats que organitzen les entitats excursionistes i que promogui les diverses activitats de muntanya inclusiva que es proposen. Les persones aspirants a Instructor d’Inclusió hauran d’estar en possessió del Nivell I d’Excursionisme, Monitor d’Excursionisme o superior en qualsevol de les seves especialitats, o bé comptar amb la Llicenciatura en Ciències de l’Activitat Física i l’Esport amb formació en muntanya. En el cas de no disposar-ne de cap d’aquestes, caldrà que superin el Bloc Comú de Muntanya. Aquest curs es realitzarà del 4 de maig al 2 de juny.

Les formacions federatives són de caràcter benèvol i van dirigides a socis i sòcies d’entitats i clubs excursionistes amb certs coneixements d’excursionisme. Les inscripcions als diversos cursos ja són obertes i poden tramitar-se a través del gestor d’inscripcions de la FEEC: Monitor d’Escalada, Bloc Comú de Muntanya i Instructor d’Inclusió.

Per a més informació, cal escriure un correu a area.formacio@feec.cat.