FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

La formació que s’imparteix des de l’Escola Catalana d’Ala Muntanya (ECAM) de la  Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya segueix el seu recorregut d’aquesta primavera per diferents indrets del país.
Aquest cap de setmana s’ha tancat el curs de Tècnic de Nivell 1 de Marxa Nòrdica que es realitza de forma conjunta amb l’Escola Catalana de l’Esport dins la formació reglada on participa la FEEC.
El curs s’ha tancat a Esplugues de Llobregat (Baix Llobregat) en dues sessions; una pràctica i una altra teòrica i ha compatat amb  vuit alumnes.
El Vallès Occidental i el Pallars Sobirà també han acollit diferents activitats de formació federativa de la FEEC.
La capital pallaresa, Sort, ha estat l’indret triat per a realitzar el curs d’Instructor de Barranquisme. L’última sessió que s’ha realitzat a Sort ha estat la d’aigües vives. A les últimes sessions hi han participat un total de tretze alumnes.
El tècnic de barrancs, Lluís Beardo, va ser l’encarregat d’impartir la sessió teòrica a Rialp (Pallars Sobirà) per posteriorment anar al camp d’Slalom de Sort per a fer una sessió pràctica amb diferents tallers.
L’última jornada es va reservar per a una sessió de formació en seguretat, prevenció d’accidents, primers auxilis i primera intervenció en cas d’accident. La sessió que es va fer la Barranc del Serradell la van impartir el tècnic David Reñé i el membre del Comitè de Seguretat de la FEEC, Iñigo Soteras.
Per altre banda, a Terrassa (Vallès Occidental), s’ha iniciat el curs d’Equipador de Sala Comercial (Route-setting) impartit per  Carlos Catari i Toti Vales. Els alumnes van fer formació teòrica per finalitzar amb una pràctica de material i seguretat en la primera jornada i posteriorment una segona jornada amb prevenció, seguretat en l’equipament i gestió de l’equipament de l’escalada en bloc. Aquesta formació finalitzarà el 22 de maig i ha comptat amb un total d’onze alumnes.
Aquest mes de maig, a més a més, l’ECAM farà una jornada d’escalada en via llarga del projecte forma’t les 4 estacions i a finals de mes, començarà el curs d’àrbitres de competició d’escalada i el curs d’equipadors de competició d’escalada.