FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 22/05/2019

Folgueroles celebra la 16a Diada Verdaguer Excursionista

Osona Cultura Societat

La Diada Verdaguer Excursionista arriba a la 16a edició amb un canvi important d’ubicació. Si fins ara les primeres quinze edicions s’havien celebrat a Vil·la Joana, masia on passà els últims dies el poeta, a partir d’ara s’ha convertit en una activitat itinerant que serà organitzada cada any per un centre excursionista diferent. Així, el passat 18 de maig, s’ha dut a terme a Folgueroles (Osona) aquesta iniciativa organitzada pel Centre Excursionista de Catalunya juntament amb la FEEC i la Fundació Verdaguer, amb l’objectiu de reivindicar la figura de mossèn Cinto Verdaguer com a excursionista.

Durant tot el dia s’han realitzat diferents activitats culturals relacionades amb el poeta català. La cita ha començat amb una trobada a Folgueroles, a la Casa Museu Verdaguer. Més tard, els més caminadors han pogut gaudir d’una excursió circular, de 7,7 quilòmetres. Durant el recorregut s’han visitat diferents indrets com Folgueroles, l’ermita de la Mare de Déu de la Damunt, les escales del Foquers, el Banús, el pont del torrent del Raigat, el Rastell de l’Ariet, el pont del Gelabert, Sant Jordi de Puigseslloses i el dolmen de Puigseslloses. Pels menys caminadors, s’ha organitzat una visita a la Casa Museu Verdaguer, aprofitant el Dia Internacional dels Museus.

Al migdia tots els participants s’han retrobat a l’ermita de la Damunt per fer una lectura dramatitzada i musicada del relat de Jordi Lara, Lo matí de ma infantesa, a càrrec del mateix autor, amb acompanyament musical en viu.

La Diada ha finalitzat a l’Arbre de maig, a la Font Trobada, amb un berenar i una dansa al voltant de l’arbre juntament amb els geganters i els flabiolaires.

Fotos / CEC