FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 13/02/2018

Foc de Neu, tret de sortida al circuit i copa catalana de raquetes de neu

Raquetes de neu

Ja són més d’un centenar de persones els que han confirmat l’assistència a la Foc de Neu, organitzada per l’Espot Esquí Club i amb la col·laboració de l’Associació Fallaires d’Isil. La cursa de raquetes de neu arriba a la novena edició el diumenge 18 de febrer i obre el calendari de la Copa Catalana i Circuit de Raquetes de Neu de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC).

La Foc de Neu és una de les cites amb més participació de les que es celebren al Pirineu català. Sortirà des del refugi del Fornet, a la capçalera de les Valls d’Àneu (Pallars Sobirà) i té un recorregut circular de 10 quilòmetres i 500 metres de desnivell positiu, passant per els boscos de Bonabé, dins del Parc Natural de l’Alt Pirineu.

Les inscripcions per la prova estan obertes, tant per a qui vulgui córrer en la prova de copa, com pels participants al circuit, i es poden formalitzar a través del web de la FEEC.

Quatre proves en cinc setmanes

L’11a Copa Catalana i el 13è Circuit Català incorporen quatre proves que es repartiran en cinc setmanes entre el 18 de febrer i el 25 de març. Després de la 9a Foc de Neu, el Centre Muntanyenc Sant Llorenç ens porta l’Err Puigmal el 25 de febrer. El 3 de març, la cita més especial de raquetes de neu es durà a terme a Guils Fontanera, i serà part de la Copa Catalana -amb la 5a Guils-Fontanera-, el Circuit Català -amb la 5a Guils-Fontanera noctura- i el Campionat d’Europa i el de Catalunya, organitzats per la Unió Muntanyenca Eramprunyà. L’última prova serà Raquetes en Parros, a càrrec de l’Associació Esportiva Matxacuca, a la Val d’Aran, el 25 de març.

Els participants optaran als premis en metàl·lic que es repartiran entre els cinc primers classificats de les categories absolutes masculina i femenina, i que aniran des dels 500 € per als guanyadors fins als 100 € per als cinquens classificats.

Guils acollirà el Campionat d’Europa i el Campionat de Catalunya

A més a més de ser una prova de la Copa Catalana i del Circuit Català, la 5a Guils-Fontanera acollirà el Campionat d’Europa i el Campionat de Catalunya. El campionat europeu, organitzat per la International Snowshoe Federation (ISSF), ja té les inscripcions obertes, les quals es poden formalitzar online fins al 28 de febrer. Un recorregut d’11 quilòmetres amb un desnivell de 318 m+ que constarà de tres bucles que passaran quatre vegades pel punt d’inici.

 Foto / Ivan Torres