FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 11/04/2019

“Flama” és el projecte guanyador del concurs Camp Base Innova

Cultura Societat

La 5a edició del concurs Camp Base Innova – Lluís Simó ja té guanyadors. La participació ha estat alta i hi ha hagut idees molt interessants. Tot i així, el jurat ha decidit deixar el primer premi desert.

D’un total de 35 projectes, “Flama“, de Pau Alcoverro, s’ha emportat el segon premi. L’autor ha ideat un petit dispositiu que, incrustat a gorres, gorros, cintes pel cap o frontals, utilitza la diferència de temperatura entre el cos i l’exterior per crear el corrent elèctric necessari per fer anar un llum LED adherit al dispositiu. Això fa que no hi hagi la necessitat de portar cap dispostiu extra ni piles o bateries carregades, ja que la llanterna va adjunta a una peça de roba funcional. Una idea que resol el risc de quedar-se sense llum a la muntanya quan és de nit amb un pes molt reduït. Aquest segon premi ha estat dotat amb 500 euros en metàl·lic.

El tercer premi se l’ha emportat el projecte “Stay“, d’Alexander Mowbray, una família de productes per practicar esquí de muntanya que inclou Doble Edge i Stay Pegs. Les ganivetes Doble Edge permeten una pujada i baixada segura, amb una millor adherència al gel gràcies al costat de les aletes. Stay Pegs són uns amarratges de seguretat per les condicions més adversos. S’adapten als pals d’esquí i donen suport en pendents de gran inclinació, fins i tot per accedir a la motxilla enmig de dita pendent inclinada. Aquest projecte ha estat dotat amb 500 euros per gastar en material a les botigues Camp Base.

Aquest concurs, que ja arriba a la cinquena edició, és organitzat per la botiga d’esports Camp Base, amb la col·laboració de Boreal, Tech Rock, Alien i Ternua, i el suport dels bombers de la FEEC, la Generalitat i la FEDME. La idea de la convocatòria és el desenvolupament de productes o idees que aportin seguretat o nous dissenys per a la pràctica dels esports de muntanya. El concurs vol seguir potenciant la millora d’elements per a continuar posant sobre la taula la seguretat a la muntanya.

Els premis s’han repartit a la seu de Camp Base, amb el cap de seguretat de la FEEC, Josep M. Silvestre, i l’alpinista Sergi Mingote, que avui vola a Katmandú per seguir amb el seu repte 3x2x8000 i ascendir el Lhotse i l’Everest.