FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 31/03/2022

Fixe aposta per l’escalada de la FEEC

Escalada esportiva Escalada

L’empresa catalana Fixe, dedicada a la fabricació i producció de material d’escalada, tanca un acord de col·laboració i patrocini amb la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya.

L’acord s’ha segellat a les oficines de la FEEC per part del president Jordi Merino i del Director de Màrqueting de Fixe, Antoni Domingo, i servirà per a proveir d’equipament als esportistes de la selecció catalana d’escalada esportiva i als joves del planter de l’escalada a Catalunya del CTEEC.

El conveni entre les dues parts se signe per dos anys amb l’opció de pròrroga i converteix a Fixe en un dels patrocinadors del combinat català.

Des de la FEEC es valora de forma molt positiva aquesta col·laboració, ja que Fixe és una de les empreses capdavanteres en l’equipació d’escalada i a més a més una empresa amb seu a Sant Quirze de Besora (Osona) amb una línia de seguir apostant per marques de casa.  Des de l’empresa osonenca s’ha treballat ja en una línia exclusiva de cordes per als esportistes catalans.

L’acord contempla també una col·laboració estreta en l’equipament i reaquipament de vies d’escalada per part de les entitats excursionistes del país. Amb això es busca donar un segell de certificació amb material de qualitat que aportarà Fixe per als equipadors.

Fixe referent de l’escalada a Catalunya

Fixe va néixer el 1983, envoltada de muntanyes i grans zones d’escalada com ara Montserrat, Terradets o Siurana. Ràpidament es va convertir en una marca de referència entre la comunitat escaladora i actualment els seus productes són coneguts arreu del món.

Després de gairebé 30 anys d’història, el 2011 Fixe va unir forces amb Faders i així va sorgir el grup Tech Rock. Uns mesos més tard s’unia a l’empresa Alien Cams i posteriorment, el 2012, la prestigiosa marca de cordes Roca. Fixe es reafirmava com a líder del sector a nivell estatal i obria una nova línia de competència al mercat internacional.

​El 2014 Fixe es va reestructurar completament, amb un nou equip de direcció al capdavant. Des de llavors, el creixement de l’empresa ha estat constant i el seu prestigi no ha deixat d’augmentar. Ja el 2018, Fixe va canviar la denominació Tech Rock i va tornar als orígens, recuperant el nom fundacional i afegint un caràcter més global: Fixe Climbing.

Amb una imatge adaptada al segle XXI i un catàleg renovat, actualment Fixe Climbing produeix a la seu de Sant Quirze de Besora tota la seva gamma de cordes i Alien Cams, és el distribuïdor oficial a Europa de l’autoassegurador automàtic Perfect Descent i també el distribuïdor de Climbskin a Alemanya, Àustria i Itàlia.