FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Christian Alonso
Foto: Christian Alonso

Notícies - 18/09/2022

Fitmetric nou col.laborador de la FEEC

Curses per Muntanya Curses per Muntanya

La Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya i l’Institut Català del Peu, a través de la seva unitat de biomecànica Fitmetric, ha signat un nou acord de col·laboració.

Amb aquest acord de col·laboració, Fitmetric passa a formar part del conjunt d’empreses patrocinadores, aportant els seus serveis al major nombre d’esportistes i federats de la FEEC.

Gràcies a aquest acord Fitmetric oferirà el seu programa de Beques. Consistent a becar quatre esportistes Centre de Tecnificació de Curses per Muntanya de la FEEC amb una prova biomecànica completa a les seves instal·lacions de Barcelona.

Una beca Fitmetric consisteix en un estudi biomecànic 3D del gest esportiu en aquest cas de la cursa amb diferents desnivells a causa de les característiques de les curses per muntanya per una banda per detectar deficiències a nivell tècnic i poder millorar, de l’altra es realitza una valoració funcional començant amb una exploració podològica per descartar patologies a nivell del peu, seguint per un test de força isomètrica i una bateria d’exercicis funcionals per determinar possibles desequilibris musculars i riscos de lesió a nivell del tren inferior amb l’objectiu de poder elaborar un pla d’acció preventiu o un treball de força específic per a cada atleta.

A tot això se suma el seguiment i control per part de Fitmetric tant dels resultats com de l’evolució d’aquests atletes, incloent-hi aquesta beca un estudi de control dels paràmetres i aspectes a millorar que es van detectar al primer estudi.

A més a més l’acord contempla també que Fitmètric facilitarà un descompte als federats de la FEEC a través del Programa d’avantatges al Federat sobre Biomecànica especialitzada per a corredors del 15% descompte. Biomecànica bàsica per a corredors del 10% descompte. Biomecànica funcional lesions especialitzades del 15% descompte. Biomecànica funcional de lesions bàsiques del 10% descompte. Biomecànica de ciclisme del 10% descompte. I Bike Fitting del 10% descompte.

El president de la FEEC, Jordi Merino i el  Director General de l’Institut Català de Podologia, Miguel Ángel Baños, ha rubricat el conveni per sumar esforços entre les dues entitats.