FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Feec Notícies -
Feec Notícies -

Notícies - 26/06/2015

Finalitzen les obres de millora del sistema de captació d’aigua del refugi Vallferrera

L’Àrea de Refugis de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) ha finalitzat aquesta setmana les obres de reconstrucció del sistema de captació d’aigua del refugi de Vallferrera, completament destruïdes arran de l’allau que va patir la zona aquest passat hivern.

L’actuació que s’ha fet ha consistit en l’adequació del sistema de captació, format per una caixa inoxidable amb tapa amb un sistema de comportes i filtratge de sorra de sílex, equipada amb una clau de seccionament reforçada antigel i una canonada que porta l’aigua al refugi, amb un filtratge i un modern sistema de potabilització de l’aigua, a través de llum ultraviolada.

Així mateix s’ha aprofitat l’actuació, per soterrar la canonada per minimitzar l’impacte de l’actuació en el medi i evitar, en la mesura del possible, que torni a quedar malmesa per fenòmens naturals com el que ha patit aquesta temporada.

Amb l’actuació que s’ha dut a terme també s’ha millorat notablement la pressió de l’aigua al refugi, que presentava unes mancances importants, que dificultaven la tasca diària del guarda, i a la vegada s’evitarà que es geli durant la temporada hivernal.

El refugi Vallferrera, inaugurat l’any 1935, és el refugi federatiu més antic de Catalunya i punt de pas obligat si es vol assolir la Pica d’Estats, el cim més alt de Catalunya, per la seva via normal. Es troba al cor del Parc natural de l’Alt Pirineu, al terme municipal d’Alins (el Pallars Sobirà).