FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Notícies - 21/10/2022

Final de Copes a la Garrotxa

Garrotxa Curses per Muntanya Curses per Muntanya

Si algú hagués escrit el guió de la 20a Copa Catalana de Curses per Muntanya segurament hauria escollit un final com aquest. L’última cursa de la competició, la 7a Trepitja Garrotxa (CE Olot) exercirà de jutge d’una llarga temporada que començava el mes de març a les terres de l’Ebre amb la disputa de la XIII Cameta Coixa.

El títol femení sembla més que sentenciat a favor de Natàlia González (AD Running Vigia) que ha estat la gran dominadora de la competició i que amb la baixa d’Anna Fernàndez (GE Oliana) al Taga, el títol ha quedat pràcticament sentenciat a favor de González.

El pòdium femení també sembla prou clar a favor d’Anna Pujol (CE Madteam), segona a la general, després d’una gran temporada i Núria Florencio (CE l’Areny) que apunta al tercer calaix amb una campanya més que consistent.

En categoria femenina el títol està completament obert i fins a quatre esportistes podrien optar a la victòria final. La lluita principal es presenta entre Genis Porqueras (CE L’Areny) i Marc Ollé (GE Oliana) que arriben pràcticament empatats amb un lleuger avantatge per Ollé a la general a aquesta última cursa. En un segon pla, Josep Pagès (CE Maçanatenc) i Marc Rota (CAE Torelló) també esperarant una ensopegada d’Ollé i Porqueras per poder tenir opcions als títol final aquesta temporada.

La cursa constarà de 23KM i 1.200m de desnivell i sortirà i arribarà a la localitat garrotxina d’Oix.

D’altre banda la Trepitja Garrotxa també serà l’última prova de la 10a Copa Catalana de Curses d’Ultraresistència. Ho serà amb una proposta de 84KM i 4.500m on es decidirà aquesta competició.

Aleix Toda (CE l’Areny) i Belen Simarro (CE Madteam) arribaran a la Garrotxa amb un mínim avantatge per defensar el lideratge.

Toda però haurà de mirar bé el retrovisor i tenir en compte a Isaac Salvat (CE Riudomencs Arnau Palomar) que es presenta com a principal favorit al títol al costat de Toda. Simarro per la seva banda pot veure una bonica batalla entre Neus Peiró (CE Pedala Balaguer), Maria Elena Ferreres (UEC Tortosa) i fins i tot Alícia Domingo (CE Arítjol).

Un cop més la Trepitja Garrotxa tindrà caràcter solidari i en aquesta edició també formarà part de la II Setmana Catalana de l’Esport que se celebra aquests dies a les comarques gironines.