FEEC Federació d'Entitats Excursionistes de Catalunya

Foto: Xavi Palahí
Foto: Xavi Palahí

Notícies - 24/01/2023

‘Festival Olímpic’ de Laia Sellés

Esquí de muntanya Centres de tecnificació Esquí de Muntanya

L’Esquí de Muntanya català torna a estar d’enhorabona. La cerdana, Laia Sellés (CE Cerdanya Skimo Team) s’acaba de penjar la medalla d’or al Festival Olímpic Europeu de la Joventut.

Aquest esdeveniment es disputa des del 21 de gener i fins al 28 de gener a la zona del Friül. Regió situada entre Austria, Eslovènia i Itàlia. La competició se centra en disciplines hivernals on s’ha inclós l’Esquí de Muntanya.

Uns 1300 esportistes joves de 47 comitès olímpics estatals competiran en 14 esports dispersats per les 12 poblacions  d’Austria, Itàlia i Eslovènia.

L’esportista catalana s’ha imposat en la prova d’esprint d’esquí de muntanya per davant de la noruega Malin Indergard i la txeca Eva Matejovicova i s’ha penjat la primera medalla d’or catalana i de la delegació estatal.

Sellés segueix el camí encetat per Maria Costa i es penja un or en una competició europeu U18, demostrant l’alt nivell dels esquiadors i esquiadores catalans en les proves esprint.

La cerdana s’ha penjat també la medalla d’or en la prova individual i en els relleus fent parella amb Hugo Fenoll.

El triplet de Sellés la confirma com una de les joves promeses que actualment segueixen la seva formació i amb molta traça per fer al CTEMC.

Laia Selles el més amunt del pòdium
Laia Selles el més amunt del pòdium

A més a més de Sellés, els catalans; Erola Rocias (AE Mountain Runners del Berguedà) i Aarón Álvarez (Club Esportiu Mindundis Team) també han estat convocats per la selecció espanyola per a la disputa d’aquests campionats. Els tres són membres del Centre de Tecnificació d’Esquí de Muntanya de Catalunya.

Rocias ha aconseguit una més que meritòria quarta posició a la final i Aarón Álvarez  ha aconseguit la sisena posició en categoria masculina que ha guanyat l’italià, Erik Canovi.

Segons destaca l’organització i el COI l’objetiu principal d’aquest esdeveniment és el d’afirmar els valors de l’esport com a instrument del creixement individual i del treball en equip.